Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás - kecskesajtos falatok

Hagymás - kecskesajtos falatok
Hagymás - kecskesajtos falatok
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósjelölt szülinapi bulijára a próbasütés :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, benne az élesztőt feloldjuk, a dagasztótálba tesszük a lisztet, rá a tejes élesztőt, meg a pici sót. Jól összegyúrjuk, letakarva mehet egy meleg helyre.
  2. A vöröshagymát karikákra vágjuk és pici olajon meg egy bögre vizen megpároljuk, kicsit meg is lehet kapatni, hogy színe legyen. Ha kész, kb 1 tk só és 1 mk bors jön a tetejébe, hagyjuk kihűlni.
  3. A sütőt melegítsük elő.
  4. A créme fraiche-t (vagy a jó sűrű tejfölt) keverjük el a fűszernövényekkel, meg a 2 tojássárgával, 1 ek keményítővel, s mehet még bele 1 mk só és bors. A kecskesajtot törjük össze.
  5. Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 16 kicsike részre. Kerekre nyújtsuk ki őket, olyan 10 cm-esek lesznek. Tepsiben rakjuk őket sütőpapírra, 8-asával fognak elférni. Mehet a lapocskákra a hagyma, rá a kecskesajt, és felülre kicsit szétterítve 1 ek a fűszeres „tejfölből”.
  6. Alsó rácson addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
  7. Melegen nagyon hamar fel kell falni. Isssteni.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 x 40 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Quastné Rigó Kata

Mióta szakács: 2011.09.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás-sajtos süti, kecskesajtos-hagymás sós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anya-banya
Anya-banya Wed, 2011-11-02 21:47

Ez nagggyon príma! A családom rá van kattanva a sós sütikre.
Megy a szakácskönyvembe és még a napokban kipróbálom.
Köszi.

Anya-banya
Anya-banya Wed, 2011-11-09 20:11

Szia Kata!
Szerencse, hogy csak tíz ujjunk van, mert ez a süti világbajnok. Visszatapsolta a családom, a napokban újra megsütöm. Még egyszer köszi!
A családom férfiai forró kézcsókjukat küldik.
Üdv és szép estét.

Csibedina
Csibedina / Csibedina Wed, 2011-11-02 18:56

Szia Kata,

Jaj, de nagyon jól hangzik! Ahogy időm engedi, én is csinálok egy próbasütést belőle :)

Üdv:
Edina

572
tej 130 ml
finomliszt 250 g
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
friss élesztő 2.5 dkg
vöröshagyma 8 közepes fej
kecskesajt 150 g
crème fraîche 400 g
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 1 evőkanál