r
Nosalty Logó

Kecskesajtos zöldsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Kecskesajtos zöldsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    17942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4604 micro
Összesen 1292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    554 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, megmosott sárgarépát, hosszú, keskeny csíkokra (julienne-re), a megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A felhevített olajon mindkettőt rövid ideig pároljuk, és 200 ml vízzel felöntve felforraljuk. Belekeverjük az ételízesítőt, fedő alatt 1-2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A levelekre szedett salátát megmossuk, jól lecsöpögtetjük, és falatnyi darabokra tépjük.
  4. A leöblített petrezselyemzöldet lerázzuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felaprítjuk.
  5. A sárgarépát szűrőkanállal kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A felfogott levet összekeverjük az ecettel, és 1 ek mézzel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a répát, és a salátát, majd tányérokra szedjük.
  6. A kecskesajtot 12-16 szeletre vágjuk, tűzálló tálba fektetjük, és meglocsoljuk a maradék mézzel. Előmelegített sütőben sütjük, majd elosszuk a salátára. Bagettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2280
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig idegenkedtem a kecskesajttól, de aztán a hétvégén vásároltam egy darabot, hogy kipróbálhassam. Finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek