r
Nosalty Logó

Kecskesajtos zöldsaláta

Glaser
Kecskesajtos zöldsaláta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

324
Kalória
12.3g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
135.5g
Víz
39.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    541.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    17942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4604 micro
Összesen 1292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    554 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott, megmosott sárgarépát, hosszú, keskeny csíkokra (julienne-re), a megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A felhevített olajon mindkettőt rövid ideig pároljuk, és 200 ml vízzel felöntve felforraljuk. Belekeverjük az ételízesítőt, fedő alatt 1-2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A levelekre szedett salátát megmossuk, jól lecsöpögtetjük, és falatnyi darabokra tépjük.
  4. A leöblített petrezselyemzöldet lerázzuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felaprítjuk.
  5. A sárgarépát szűrőkanállal kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A felfogott levet összekeverjük az ecettel, és 1 ek mézzel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a répát, és a salátát, majd tányérokra szedjük.
  6. A kecskesajtot 12-16 szeletre vágjuk, tűzálló tálba fektetjük, és meglocsoljuk a maradék mézzel. Előmelegített sütőben sütjük, majd elosszuk a salátára. Bagettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 4 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eddig idegenkedtem a kecskesajttól, de aztán a hétvégén vásároltam egy darabot, hogy kipróbálhassam. Finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...