Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos mozzarella-saláta

Narancsos mozzarella-saláta
Narancsos mozzarella-saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért mindig paradicsom-mozzarella? Próbáljuk ki gyümölccsel is.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mozzarellát felkarikázzuk.
  2. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér hártyáját is lefejtjük, majd karikákra vágjuk.
  3. Egy tányéron a narancsot és mozzarellát váltakozva elrendezzük.

  4. Megszórjuk frissen őrölt borssal és a bazsalikommal, majd meglocsoljuk a balzsamecet-krémmel.


  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 770
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz

egyéb elnevezések

mozzarella naranccsal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rizsa
rizsa Mon, 2010-04-12 13:18

Marcsi,
még nem volt szívem beáldozni a sajtot. A naranccsal könnyebb, mert nem szeretem:)

Kata

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Tue, 2010-11-02 15:14

Eszternek írogattam pár hozzászólást és rátaláltam erre a receptre, ami egyébként az eszmecseréink miatt marad emlékezetes. Jót nevettem így utólag.

Még én sem próbáltam ki, sőt egyre inkább nem is akartam.

A narancsot én sem sajnálnám de mondjuk egy bivaly mozarellát....... Igazi balzsamecetre pedig nincs pénzem, csak ócó van nekem Olaszországban vettem.

rizsa
rizsa Tue, 2010-02-16 13:08

Marcsikám,
én is csak egy szeletet áldozok majd fel a MOZZARELLÁBÓL:) Válság van:))))

Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-20 19:31

Mi az, hogy balzsamecet-krém? Tudatlan vagyok!?

glaser
Glaser / glaser Thu, 2010-01-21 08:09

Balzsamecet-krem egy sürü krem balzsamecetböl. Amit en hasznaltam egy narancs izesitesü balzsam krem volt amit az üzletben vasaroltam. Össztevöi: 55% balzsamecet, 35% sürü szöllö must, 7% narancssüritmeny, 3% kemenyitö.

rizsa
rizsa Sat, 2009-12-05 15:06

csokisas,
nekem mást jelent akkor a "kreativitás". Ha össze nem illő alapanyagokat, melyek semilyen tekintetben nem harmonizálnak egymással összeraknak, csak mert még senki nem tette, hát......
De azért szép a Világ, mert nem vagyunk egyformák:)
Különben annyira nem vagyok földhözragadt, hogy meg is kóstoltam. A bazsalikom kiszaladt a konyhámból:)

kata

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Sat, 2010-01-23 14:40

Kipróbáltad talán a receptet és tapasztalatból mondod, hogy ezek a hozzávalók rossz eredménnyel járnak? Vagy csak hirtelen felindulásból írtál ide valamit?
A mozarella elég semleges ízű és a balzsamecet kifejezetten illik hozzá, jobb szállodákban, hotelekben a svédasztalos reggeli szereplője.
Nem tudom, hogy a narancs hogy illik hozzá, de ki fogom próbálni.

Esetleg a kritikádat valami ésszerű és hiteles érvvel is alátámaszthattad volna.

csokisas
Katus / csokisas Sat, 2009-12-05 13:44

Rizsa, a konyhai tevékenykedés lényege a kreativitás... ne légy már földhözragadt...

rizsa
rizsa Sat, 2009-12-05 08:54

vaníliáscukros mákos füstölt kolbász

nem akarlak megbántani, de mikor ezt a receptet megláttam, az jutott az eszembe, mikor disznóvágásnál Mariska néni nagyot akar alkotni és a kolbásztöltelékhez ad egy csipetnyi vaníliás mákos porcukrot.

Kata

277
mozzarella 125 g
narancs 2 db
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 1 teáskanál
bazsalikom 0.5 tk