Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajternatíva - sajtsaláta teljesen másként

Sajternatíva - sajtsaláta teljesen másként
Sajternatíva - sajtsaláta teljesen másként
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sajtsalátát sok évvel ezelőtt ettük a sogornőmnél egy családi összejövetelen. Nagyon ízlett mindenkinek, azóta nálunk is rendszeresen készül.
Én dupla mennyiséget szoktam készíteni 6 főre, de mindig elfogy és tovább kitart.:)

hozzávalók / 6 adag

A sajtokhoz

A mártáshoz

ajánlat

Hideg sültekhez, hidegtálakhoz kitűnő kiegészítő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük, és elkészítjük a mártást.
  2. A mártáshoz minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy tálban, ízlésünknek megfelelően ízesítjük. (inkább savanykás legyen, mint édes).
  3. A sajtokat összekeverjük egy nagyobb tálban, ráreszeljük vagy zúzzuk a fokhagymát és alaposan merünk rá a mártásból. Nem baj, ha hígnak tűnik, be fog kicsit sűrűsödni.
  4. Jól összekeverjük és hűtőben hagyjuk pár órát összeérni. Másnap a legjobb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 852
elküldve: 2
receptkönyvben: 212
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sajtsaláta háromféle sajtból, háromsajtos saláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2012-08-08 23:52

szió,

készítés közben tűnt fel a mustár hiánya, ezért egy kis ecetes tormával tettem pikánssá.
eddig úgy tűnik, nem rontotta el, de alig pár órája tettem a hűtőbe, úh majd csak holnap derül ki.

köszi a receptet, biztos finom lesz :-)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-03-31 14:02

Szia Éva! Ez tul.képpen fokhagymával bolondított sajt tartármártásban. :-))) Mivel a sajtokat és a tartárt is szeretem, ez így együtt csak jó lehet. Köszi az ötletet! Szép napot: Gabi

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-03-31 14:11

:-))) Szia Gabi!
Háááát....ez...tulajdonképpen...az. :) Így átgondolva, szabad fordításban...tényleg. :))) De finom :)))
Szívesen az ötletet, bár nem az én érdemem.
Szép napot! G. Éva

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-03-31 13:10

Kedves Geleva, nagyon ízletesnek tűnik a recepted, biztosan kipróbálom. Mentve! :-)

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-03-31 13:26

Kedves Batida!
Köszönöm, hogy kipróbálod, remélem ízleni fog.
Mi nagyon szeretjük, a vő jelöltem, torta helyett ezt kért szülinapjára. :)
Ha nem szereted túlzottan a fokhagyma ízét, kevesebbet is tehetsz bele, de jó, ha kiérződik kicsit.
Én első alkalommal eltúloztam (ennél többet tettem), mert a fokhagyma is kedvenc, de a sógornőmnek (ő a recept szülőanyja :-)), így jobban ízlett mint a sajátja.
Nagyon egyszerű elkészíteni...csak az a kis türelem, amíg összeérik kicsit...:)
Szép napot! G. Éva

502
trappista sajt 15 dkg
edami sajt 10 dkg
füstölt sajt 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
majonéz 20 dkg
tejföl 450 g
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint