Nosalty Logó

Pácolt Hermelín sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
k3csk3
Pácolt Hermelín sajt
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 861 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 1723 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 861 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2008 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1723 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 474 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy kör alakú tálba töltjük, ami egy kicsit nagyobb minden irányban, mint a camembert sajt. Hozzáadjuk a cayenne borsot (vagy chilipaprika-karikákat), fűszerpaprikát, sót, egész fekete borsot, kakukkfüvet és a kézzel apróra morzsolt babérlevelet.
  2. A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk, és hozzáadjuk a fűszeres olajhoz, a fokhagymát (ha kicsi a gerezd, nem kell elfelezni és mehet az egész) fokhagymanyomón keresztül szintén belepréseljük. Az egészet jól elkeverjük.
  3. A camembert sajtot nyolcadokra vágjuk, majd a beletesszük az olajba úgy, hogy újra összeálljon egy teljes körré. Ahhoz, hogy jól átitassák a fűszerek a sajtot, legalább egy napra hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8444
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pácolt Hermelin kedvelt sörkorcsolya a prágai kocsmákban, de széles körben elterjedt csemegének számít Csehországban és Szlovákiában is. Édesanyám számtalanszor elkészítette, tőle tanultam a receptet.

Hozzászólások

Évi néni

Ez igen jól hangzik. Feltétlenül kipróbálom. Köszi az ötletet! :)

Hagymafaló

A hermelin sajtnak nincs párja! Én utálom a camambert, de ez... isteni! Az a baj, hogy mi már megettük grillezve, nem maradt pácolásra, és mire újra lesz... A brie mennyire hasonlít rá?

k3csk3

Brie-vel is tökéletesen m?ködik a recept:)

Törölt felhasználó

Én ennek az érlelt változatát szoktam elkészíteni: dunsztos üvegbe 3-4 Camambert sajt (hosszában és keresztben is megfelezve), nagyjából hasonló f?szerekkel (a szeletek közé rakom a f?szereket), feltöltöm sima étolajjal, jól lezárom az üveget és 5-10 napig szobah?mérsékleten (tehát nem h?t?ben!) érlelem. Felbontáskor "megindul" az élet benne, olyan, mint a szénsavas üdít? felbontáskor :) Szaga az nagyon durva nyitáskor, az íze viszont parádés. Én nagyon szeretem. A Camambertnek az állaga, íze teljesen más lesz, mint "nyersen", fel sem ismerhet?. Így lehet bel?le készíteni egy teljesen más élvezeti értéket nyújtó sajtot. Ja és persze kizárólag sörrel fogyasztandó! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.