Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejkocka ahogy pribipetra készíti

Madártejkocka ahogy pribipetra készíti
Madártejkocka ahogy pribipetra készíti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel imádom a madártejet, úgy gondoltam kipróbálom ezt sütiben is. Nagyon finom lett, hamar el is fogyott.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és tepsiben kisütjük.
  2. A tojássárgákat a kristálycukorral és az 5 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel sűrű krémmé főzzük.
  3. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a tojásos krém, összedolgozzuk vele.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, és bármilyen gyümölccsel vagy tejszínhabbal, esetleg tortadarával díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 591
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pribipetra

Mióta szakács: 2011.12.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

madártej szelet, vaníliakrémes süti, gyümölcsös madártej süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1021
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
tojásfehérje 8 db
sütőpor 1 csomag
porcukor 2 ek
margarin 25 dkg
tej 6 dl
finomliszt 5 evőkanál
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 8 db