Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-csokis brownie tej- és tojásmentesen

Kávés-csokis brownie tej- és tojásmentesen
Kávés-csokis brownie tej- és tojásmentesen
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kihívás volt. Miért is? Mert nagyon szerettem volna egy olyan sütit készíteni, aminek az ízéről nem lehet megmondani, hogy vega. A mű elkészült, és mindenki teljesen oda volt érte. Tudom, vannak itt anyukák, akiknek a gyermekeik nem ehetnek tejes vagy tojásos ételeket, nekik terveztem:) Remélem, mosolyt fog csalni a kicsi arcokra a finom süti íze. A kávét ki is lehet hagyni, csak helyettesítjük kakaóporral. A krémet a házi vega vajból készítettem, plusz adtam hozzá porcukrot és kakaóport.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tej és tojásra allergiásoknak, vega étkezéshez.

Házi, vega vaj receptje ITT.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Külön-külön tegyük az 1 kk ecetet a szójatejbe és a kókusztejbe. Keverjük jól össze, 15 percig állni hagyjuk.
  2. Majd összeöntjük, és jól összekeverjük a szója és kókusztejet.
  3. Dolgozzuk össze a hideg vega vajat a cukorral, reszelt citrommal, sóval és a vaníliás cukorral. Ha nincsen vega vajunk, akkor 150 ml olajat tegyünk bele.
  4. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, sütőporral, kakaóporral és az instant kávéval.
  5. Dolgozzuk a keveréket a vega vajba.
  6. Közben keverjük a szója-kókuszkeveréket a masszához.
  7. Habverővel jól felverjük a krémet (kb 2-3 percig).
  8. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Ne legyen 2-3 cm-nél magasabb a tészta.
  9. Egy nagyobb vagy két kisebb tepsire lesz szükségünk. 
  10. 190 C fokos sütőben 35-45 percig sütjük.
  11. Hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a sütőpapírról, és magában vagy csokoládés vega krémmel tálaljuk.  
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 40x25x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 16 428
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
diéta: tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

brownie másképpen kávéval, kávés brownie tejallergiásoknak, tejmentes kávés sütemény vega vajjal, ízletes vegás brownie

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Incike81
Incike81 / Incike81 Sat, 2014-04-12 15:42

Kedves Raw!
Nálunk a tej most vissza lett vezetve az étrendbe,de a tojást továbbra is kerülnünk kell. Ha tehéntejjel,és vajjal készíteném,akkor minden mást változatlanul csinálhatok a megfelelő eredmény érdekében? Vagy talán nem volt úgy próbálva? :)
Köszönöm! :)

352
szójatej 225 ml
kókusztej 225 ml
ecet 2 kk
cukor 350 g
kókuszolaj 150 ml
citromhéj 1 kk
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 1.5 kk
sütőpor 1 kk
0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
instant kávé 1 ek