Nosalty Logó

Csokis-meggyes-mogyorós kevert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Csokis-meggyes-mogyorós kevert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 3740 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 312 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7676.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1829 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    884 mg
  • Foszfor
    3432 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 3740 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tepsit kenjük ki olajjal.
  2. A mogyorót és a csokit késsel aprítsuk fel durva darabokra. A gyümölcsöt, ha befőtt, csöpögtessük le, ha fagyasztott, akkor öblítsük le meleg vízzel, és hagyjuk lecsepegni, ha aszalt, akkor áztassuk langyos vízbe, és negyed óra állás után csöpögtessük le.
  3. A mandulalisztet, a sütőport és a zabkorpát keverjük össze, szórjuk bele a mogyorót és a csokit is.
  4. A margarint a nyírfacukorral keverjük habossá, majd egyenként üssük hozzá a tojásokat, mindegyik után keverjük 1-2 percig a krémet.
  5. A tejbe öntsük bele a folyékony édesítőt.
  6. A tejes és a lisztes keveréket adjuk a margarinkrémhez. Ne keverjük túl sokáig, csak addig, amíg egynemű nem lesz.
  7. Öntsük a masszát a kikent (25*15 cm-es) tepsibe, szórjuk meg a lecsöpögtetett gyümölccsel, és tegyük az előmelegített sütőbe. 5 perc után mérsékeljük a hőmérsékletet 170 fokra, így süssük készre. 25 perc után tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11051
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néha, a kollegális viszonyok "karbantartása" érdekében nem árt, ha az ember lánya sütivel a tarsolyában megy dolgozni. Nekem bevált. ;)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.