r
Nosalty Logó

Nyári ribizlis kardinális szelet

Nosalty
Nyári ribizlis kardinális szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

438
Kalória
6.8g
Fehérje
58.9g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
120.6g
Víz
123.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
50.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    471.1 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    964.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 3508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt cukorral kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk. Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík.
  2. Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsákba töltjük, és 3 csíkot húzunk a fehérjecsíkok között kihagyott sávokba.
  3. Először 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percet, majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük.
  4. Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik.
  5. Egy szűrő segítségével átpasszírozzuk a ribizliszószt, hogy selymes legyen, majd hideg vízbe állítva lehűtjük.
  6. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a lehűtött ribizliszószt is, és alaposan elkeverjük.
  7. A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit.
  8. A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Éjszakára hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 20x20

Igazi klasszikus, amit akár otthon is elkészíthetünk, ha van rá egy szabad féldélutánunk. Csak csináljunk neki előre helyet a hűtőben!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek