Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalán paradicsomleves

Katalán paradicsomleves
Katalán paradicsomleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez még a 80-as években egy német gasztro-újságban felfedezett recept, mely azóta is kedvelt, (tartalmas) levesünk. Nagyon "csípős-chilis" az eredeti recept, ezt ízlés szerint lehet variálni. Hideg időkben különösen jól esik, nyáron picit megizzaszt, ha túl sok chilit szórunk bele - ez történt ugyanis velünk, amikor első alkalommal készítettem....:)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Pirított fokhagymával bedörzsölt baguett és aromás reszelt juhsajt  jól passzol hozzá. Az eredeti receptben 2 tojássárgáját adunk 4 kanál leveslében elkeverve a tányérok aljára. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkarikázzuk a póréhagymát és a zellerszárakat. Kockázzuk fel a fokhagymát apróra, a baconszeleteket és a paprikát közepesre. A paradicsomokat meghámozzuk és felkarikázzuk.
  2. 1 ek olívaolajon pirítsuk meg félig a bacont. Adjuk hozza az előkészített zöldségeket, és ca. 5 percen keresztül pirítsuk össze. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk, nehogy odaégjen. Felöntjük kb. 1/2 l vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és meghintjük őrölt chilivel, és lassú tűzön rotyogtatjuk, hogy összeérhessenek az ízek.
  3. Végezetül felöntjük a passzírozott paradicsomlével, és hozzáadjuk a kukoricát is. Durvára tépett bazsalikomlevelekkel, ízlés szerint sóval-borssal és a cukorral ízesítjük. Az egészet összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 753
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős paradicsomleves, chilis paradicsomleves, paradicsomleves chilivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
bacon 6 szelet
póréhagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
paradicsom 2 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
passzírozott paradicsom 5 dl
csemegekukorica 300 g
bazsalikom 1 marék
ételízesítő 1 ek
paprikakrém 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chili 1 késhegynyi
barna cukor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
víz 5 dl