r
Nosalty Logó

Húsgombócos paradicsomleves

Csiki Piroska
Húsgombócos paradicsomleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

234
Kalória
18.7g
Fehérje
12.8g
Szénhidrát
11.8g
Zsír
524.5g
Víz
93.4g
Koleszterin
886.6mg
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1404 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10543 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    3146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    495 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    63259 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 1404 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1741 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A csirkemellet a hagymával együtt megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, grízt, sót és a borsot. 20 percet hagyjuk pihenni.
  2. A 2 l vizet feltesszük forrni, ízlés szerint sózzuk, a fővő vízbe belerakjuk a húsból formált kis gombócokat és megfőzzük (kb 20 perc).
  3. A lisztből, olajból világos rántást készítünk. Amikor fehéredni kezd levesszük a lángról, rátöltjük a 2 dl hideg vizet és a paradicsomlével felengedjük (nem tesszük vissza a lángra, mert csomósodni kezd). Simára kavarjuk, hozzámerünk a forró levesből, elkavarjuk és a fővő leveshez öntjük.
  4. Beleteszünk 1 szál zellerlevelet és még 5 percig forraljuk.
  5. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ha több időm van, szoktam belefőzni 2 szál sárgarépát és 1 petrezselyem gyökeret. Adhatunk hozzá leveskockát, aki szereti, de ezek nélkül is finom, mert belefő a csirkemell íze. A gombócba tehetünk petrezselyemzöldet.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ludaskása

Soha nem szerettem a ludaskását. Nem is nagyon szerethettem, anyukám soha sem csinált, távoli rokonoknál kóstolva meg...nem tett rám mély benyomást, na. Ha meg a Márton-napi össznépi ...