Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kassai szelet

Kassai szelet
Kassai szelet
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Kincses Receptkönyvből származik. Ez valószínűen egy jó régi recept. Készítés közben jöttem rá, hogy nem részletes a leírás, így utólag másképpen gondoltam már az elkészítését. Ezeket az infókat leírom. A tésztát robotgéppel gyúrtam, nagyon egyszerű volt, mindent bele és gyúrni! A tepsi mérete: 38x24, de ha kisebb a tepsi, akkor valószínűen kissé vastagabb a süti. A sütit 230 fokon sütöttem, kb. 10-12 perc. A habbal kicsit visszavettem, és még kb. 10 percig sütöttem. A habot legközelebb így készíteném: először a tojásfehérjét verném keményre a sóval, citromlével, majd bele a cukor. A cukorral is verném egy ideig, és ha jó a tartása, akkor tenném bele a mogyorót és a csokit. Még egy fontos! Nekem kicsit édes a süti, tehát nyugodtan lehet a cukormennyiségét csökkenteni.

Másnap ettem belőle, kicsit száraznak tűnt. Úgy gondolom, így utólag, hogy elég 200 fokon sütni, de valószínűen akkor hosszab időt igényel. Írtam az elején, hogy próbálkozok hogyan lesz jobb!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A habhoz

ajánlat

Bármikor, de lehet a méz és a mogyóró miatt talán téli csemege.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a sütőporral, a zsírral, a cukorral, a citromhéjjal, fahéjjal, tojással, sóval és a vaníliás cukorral.
  2. A tésztát zsírozott tepsibe tesszük kisujjnyi vastagon, és a mazsolával megszórjuk. A mazsolákat ujjal belenyomkodjuk a tésztába. Ezután villával megszurkáljuk a tésztát, és a forró sütőbe betesszük.
  3. A bemelegített sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.
  4. A nem teljesen kisült tészta tetejére langyos mézet kenünk, majd rákenjük a habot.
  5. A hab: a mogyorót, cukrot, csokit, 1 csipet sót és a tojásfehérjét habosra keverjük (legalább fél órát).
  6. A habot rákenjük a félig sült tésztára, egyenletesen elkenjük, és visszatesszük a sütőbe. Átsülésig tovább sütjük.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyoróhabos sütemény, habos tészta, mézes-fehérjehabos édes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

925
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
sertészsír 20 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 csipet
tojás 1 db
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 6 dkg
méz 2 teáskanál
törökmogyoró 15 dkg
cukor 15 dkg
csokoládé 3 dkg
tojásfehérje 3 db