Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Radnai pecsenye

Radnai pecsenye
Radnai pecsenye
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez megint nagyanyám repertoárjából való, isteni pecsenye!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Disznóhúsból, bélszínből ugyanilyen finom. Gombát mindenképpen tegyünk még hozzá, nálunk sajnos Vilmos nem eszi a gombát.
Köretként  párolt rizst adjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt megolvasztjuk, felét egy tepsibe öntjük, amelyben a hússzeletek egymás mellet elférnek.
  2. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekeverjük, borsot darálunk hozzá.
  3. A hússzeleteket jól kilopfoljuk, mindkét felét besózzuk.
  4. A szeletek egyik felére halmozzuk a hagymás, borsos, petrezselymes keveréket.
  5. Bacon-nel letakarjuk, amit fogpiszkálóval a húsra erősítünk.
  6. A szeleteket a tepsibe fektetjük, ráöntjük a zsír másik felét és a bort.
  7. Fóliával lefedve puhára pároljuk a húst.
  8. Levesszük a fóliát, almacikkeket szórunk a hús mellé, és erős lángon megpirítjuk a szalonnát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 466
elküldve: 8
receptkönyvben: 465
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

petrezselyem zöldjével kevert, borsozott hagymával borított, bacon-nel fedett, borban párolt hússzeletek – (gombás) rizzsel feladva

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BíróAndrea
BíróAndrea Wed, 2016-12-21 20:34

Gyönyörű marhacombot vettem és valami újat akartam készíteni belőle. Örülök, hogy a Te receptedet választottam! Mesés lett! Köszönöm, hogy megosztottad, a gyerekeim boldogan falatozták!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2016-03-13 14:02

Kedves Ildikó! Tegnap marhacomb alapanyaghoz kerestem receptet, és végül erre esett a választásom. Nagyon örülök neki, ugyanis most fejeztük be az ebédet és mindannyiunk körében nagy sikert aratott, a férjem, csak hümmögött és nem tudott megszólalni, amig be nem fejezte, annyira ízlett neki. Szóval nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a családi receptet! Andi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-04 09:33

Sziasztok, nagyon szeretem a nevem, de semmi kutakodni való nincs, ugyanis apósom, aki sváb, magyarosította a nevét. Igy aztán a családfa mint olyan nem létezik. Ma flódnit készülök sütni, ami ugyan kicsit macerás, de nagyon finom az egész család szereti, szép napot mindenkinek.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2010-01-30 23:31

Hát naná! Radnai Gábornénak Radnai pecsenyét kötelező a repertoárba venni :)
Lehet, valamelyik őstől származik a név, jó lenne kideríteni!
Mindenesetre a recept jó, vigyázzunk rá!
Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-30 21:50

Kedves Ildikó, nagyon szeretem a receptjeidet, már sokat kipróbáltam, de ezzel végleg a hódolód lettem, köszönöm Radnai Gáborné

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-01-29 22:13

Mmmm, kedves Ildikó, ez aztán az étvágygerjesztő fotó! :-) Gratulálok hozzá - és a finom ennivalóhoz is!

752
marhacomb 80 dkg
bacon 8 szelet
mangalica zsír 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
alma 2 db