Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-meggyes sütemény

Habos-meggyes sütemény
Habos-meggyes sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám mindig is nagy sütikészítő volt, és az én szívemben az első helyet ez a süti nyerte el nála. Az igazat megvallva, nekem harmadik alkalomra sikerült csak elkészítenem, mert a hab sosem lett megfelelő. Először robothabverővel igyekeztem felverni a fehérjét, de folyamatosan összetörtem a habot. Másodszor túlságosan megpirítottam a sütőben. Harmadik alkalomra beszereztem egy hagyományos kézi habverőt, és olyan szép habot sikerült készítenem vele, hogy azóta ha fehérjét kell felverni, csak ezzel csinálom. Ezen a nehézségen túljutva pont úgy sikerült, ahogy a mamám csinálja, és percek alatt elfogyott mind. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojással, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
  2. Ha jól összeállt kinyújtjuk ujjnyi vastagra és akkorára, amekkora tepsiben szeretnénk sütni. Ezután belefektetjük a kivajazott, lisztezett tepsibe. (Előfordulhat, hogy a tészta szakad, de ha belehelyeztük a tepsibe, utána ujjal még összenyomkodhatjuk a szakadásoknál. )Villával megböködjük a tésztát, és sütőben sütjük addig, ameddig kicsit megpirul.
  3. Ha kész, kivesszük a tésztát a sütőből. Forrón megkenjük lekvárral, rászórjuk a meggyet és meghintjük fahéjjal. (Én a fahéjat össze szoktam keverni még cukorral, és úgy szórom a meggyre, de nem szükséges cukrot használni, sőt, aki nem szereti esetleg a fahéjat, az azt is elhagyhatja.)
  4. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, és utána ráterítjük a meggyre. A sütőt mérsékeljük 150 fokra, és a habot csak pár percig sütjük. Addig, ameddig nagyon kicsit barnulni kezdenek a hab csúcsai. Inkább száradjon, mint süljön, ezért az a legjobb, ha a sütőben legfelülre rakjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 168
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

fairy_kitchen

Mióta szakács: 2012.01.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mama-féle habos meggyes, meggyes-habos süti, fahéjas-meggyes süti tojáshabosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
finomliszt 25 dkg
margarin 15 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 6 dkg
meggybefőtt 35 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint