Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karotta hollandi szószban sült csirkemellfilével

Karotta hollandi szószban sült csirkemellfilével
Karotta hollandi szószban sült csirkemellfilével
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tegnapi egyben sült csirkéből megmaradt mellehúsához eredetileg majonézes salátát akartam csinálni, de hogy a már párnapja feldolgozásra váró karották se fonnyadjanak el, kicsit megvariáltam a már korábban feltett szezámmagos, vajas karotta receptemet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A répa tetejére helyezett húst megszórhatjuk reszelt parmezánnal, és köríthetjük vékonyra karikázott póré- vagy újhagymával - de ez már ízlés kérdése..:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a répákat. Srégen felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. Felmelegítjük a vajat, ezen enyhén megpirítjuk a répát a szezámmaggal együtt. Borsozzuk. Ca. 1.5 dl. vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt és az aprózott petrezselymet. Roppanósra főzzük.
  2. Egy tűzálló tálba kanalazzuk az egészet, és ráöntjük a hollandi szószt. (Boltban kapható, dobozos vagy zacskós). Előmelegített sütőben ca. 15 percig sütjük.
  3. A csirkemellet a sütésből visszamaradt zsírjában serpenyőben felsütjük, és ízlés szerint eltávolítjuk a bőrét - avagy meghagyjuk. Előmelegített tányérokon tálaljuk, pici tárkonyt morzsolunk rá.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 015
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás sárgarépa hollandi mártással, répa hollandi mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-07-26 18:33

Nagyon finom!! :)

A meglátni és megszeretni műve volt.

A férjem édesapja igazán szerette, sőt kedvence volt a sárgarépa főzelék.
A férjem nem szerette,...nem : utálta.
Közölte, hogy életében nem fogom rávenni, hogy egyen ilyen répás megoldást.
Anno besokallt a sárgarépás főzelékből...

Mondanom sem kell, a fia követte az apját, és itt álltam az elkészült étellel, és a lányommal, na mi ettük. :)

Most már elmondhatom, hogy azóta nem egyszer készült, és négyen ülünk az asztal mellett, és eszik szépen, halkan mindenki, csak az ízlik jellegzetes hangját hallom evés közben,... :) :) - és elfogy... és lehet újra készíteni.. :)
Éva-Anyóca

401
sárgarépa 6 közepes db
csirkemell filé 30 dkg
vaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
hollandi mártás 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl