Hollandi mártás

Hollandi mártás

Leírás

Népszerű meleg alapmártás, amelyet vaj, tojássárgája, só, citromlé és fehérbors vagy cayenne bors felhasználásával készítünk. Sűrű, opálos, sárga színű mártás, amelyet zöldségételekkel fogyaszthatunk. Késztermékként is beszerezhető, de kevés gyakorlással otthon is elkészíthető. fotó: Johnny Hunter http://www.flickr.com/photos/jonnyhunter/461458850

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Hollandi mártás

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

4 g

szénhidráttartalom

2 g

víztartalom

0 g

gramm hollandi mártás?

Top ásványi anyagok

Nátrium

500 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

telített zsírsav

4 g

ásványi anyagok

Nátrium

500 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el á la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.