Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves tárkonyosan

Karfiolleves tárkonyosan
Karfiolleves tárkonyosan
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leves kellemesen édes-savanyú ízű.
Ha töményebb ízt akarunk elérni, tehetünk még bele cukrot, és kevés ecetet is. Ízlés kérdése.
A karfiolt azért áztatjuk enyhén ecetes vízben, hogy a rejtőzködő bogarak kibujjanak, és a szép fehér színe megmaradjon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igazi laktovega étel- de több rizs hozzáadásával, akár főzeléket is készíthetünk, és feltétként zöldségfasírttal, tükörtojással kínálhatjuk.
Nem vegások, akármilyen hússal fogyaszthatják főzelék formájában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban a karikázott répát dinszteljük, amíg az olaj szint nem kap.
  2. Ha szint kapott, megszórjuk liszttel, és tovább pirítjuk, míg a nyersességét el nem veszti.
  3. Felengedjük 1,5 -2 liter vízzel, és felforraljuk.
  4. A felforralt levesbe tesszük a zellert, fehérrépát, a rizst, és a teatojásba rakott kakukkfüvet, zsályát, valamint a karfiolrózsákat.
  5. A tejfölt egy kevés főzőlével simára keverjük.
  6. A majdnem megfőtt levesbe szórjuk a többi tárkonyt, és behabarjuk a sima tejföllel.
  7. Készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 49 694
elküldve: 4
receptkönyvben: 359
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tárkonyos karfiolleves, tárkonyos zöldségleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szandys
Szandys Tue, 2013-03-05 15:39

Nálunk ez a karfiol leves a befutó, szuper recept. Imádom a tárkony és a tejföl együttes ízét :)

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-11-01 20:33

Feltétlen próbáld ki!
A tejföl savanyúságával az "édes" tárkony nagyon-nagyon finom!
További szép estét!
Ani

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-11-01 19:40

Olyan jó, hogy feltetted ezt a receptet, mert már gondoltam arra, hogy a karfiollevest meg kéne kicsit "bolondítani" tárkonnyal. Hát most sikerült. A rizs is jó ötlet. Nagyon finom volt. Köszönettel, Edit.

183
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
zeller 0.5 kis db
fehérrépa 1 kis db
rizs 6 dkg
kakukkfű 1 csipet
zsálya 1 csipet
tárkony 4 csipet
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
víz 2 l