Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos karfiolleves

Joghurtos karfiolleves
Joghurtos karfiolleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, klasszikus, magyaros étel. Diétázóknak is kiváló, akkor kihagyható a cukor, a liszt és a pirítós. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat karikákra, a karfiolt szétszedjük kisebb rózsákra.
  2. Egy kb. 3-4 literes edénybe olívaolajat teszünk, amire rátesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a köménymagot is. Fedő alatt, néha megkevergetve, félig megdinszteljük.
  3. A lisztet rászórjuk, megkevergetjük, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azzal is elkeverjük.
  4. Először egy kevés hideg vizet adunk hozzá, amivel simára keverjük, majd az edényt 2/3-ig feltöltjük vízzel.
  5. Beletesszük a karfiolrózsákat, az ételízesítőt, a petrezselymet.
  6. Mindent puhára főzünk benne.
  7. Tálaláskor joghurtot teszünk a tetejére, és pirítóssal kínáljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 214
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

köményes karfiolleves, zöldségleves, karfiolleves joghurttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Mon, 2017-03-20 21:00

Szia Mónika, megkérdezhetem, hogy honnan van ez a recept? Kipróbálnék még pár hasonlót, mert ez nagyon jól sikerült :) A dietas valtozatát próbáltam ki, egy egyszerű recept, de annyira jól kombinaltad a hozzávalókat.

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Mon, 2017-03-20 21:40

Szia! Örülök,, hogy izlett :) Édesanyám és nagymamám szakács volt, nagymamám anyukámat, anyukám pedig engem tanitott fözni. Amolyan családi örökség :) Rengeteg recept van a fejemben. Ezért is kezdtem el ide leirogatni, hogy megmaradjon az utókornak :)

Koni08
Koni08 Mon, 2017-03-20 21:55

Hűha, nem semmi család vagytok :) Köszönet akkor érte mindenkinek. Ó, pont néztem a gombákat is, amikor vettem a karfiolt, de akkor már ehhez a recepthez írtam össze a hozzávalókat. Következő akkor az lesz :) Ne tartsd magadban ezeket a kincseket!!! Sejtettem, hogy van valami titok, mert nagyon ritka az, hogy az ember olyan ételt egyen, ami egészséges, egyszerű, laktató (nem hízlal!) és finom.

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Sat, 2013-06-08 22:51

Nagyon örülök, hogy ízlett, bár Te kicsit még megvariáltad :) Biztos fincsi lehetett.. Nálunk is, a kicsik és nagyok is imádják ezt a könnyű, tavaszi levest :)

zsófikacsa
zsófikacsa Sat, 2013-06-08 21:32

:-)!!! Bár én tiszta joghurt helyett a múltkori kajából maradt joghurt szószt raktam bele, ami tartalmazott a joghurton kívül némi majonézt, sajtot és uborkát is turmixolva. A leves rettentö finom lett, az ifjúság is csak úgy falta!

140
vöröshagyma 1 közepes db
karfiol 1 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 2 ek
barna cukor 1 teáskanál
joghurt 500 ml
finomliszt 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
köménymag 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek