r
Nosalty Logó

Joghurtos karfiolleves

Monique
Joghurtos karfiolleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

140
Kalória
5.2g
Fehérje
18.3g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
188g
Víz
10.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    5299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    31795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3425 micro
Összesen 839 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    693 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat karikákra, a karfiolt szétszedjük kisebb rózsákra.
  2. Egy kb. 3-4 literes edénybe olívaolajat teszünk, amire rátesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a köménymagot is. Fedő alatt, néha megkevergetve, félig megdinszteljük.
  3. A lisztet rászórjuk, megkevergetjük, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azzal is elkeverjük.
  4. Először egy kevés hideg vizet adunk hozzá, amivel simára keverjük, majd az edényt 2/3-ig feltöltjük vízzel.
  5. Beletesszük a karfiolrózsákat, az ételízesítőt, a petrezselymet.
  6. Mindent puhára főzünk benne.
  7. Tálaláskor joghurtot teszünk a tetejére, és pirítóssal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Könnyen elkészíthető, klasszikus, magyaros étel. Diétázóknak is kiváló, akkor kihagyható a cukor, a liszt és a pirítós. 

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek