r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 421 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 845 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 421 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 845 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy szépen átsüljön mindenhol.)
  2. Az apróra vágott fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.
  3. Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk.
  4. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 30081
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A krémlevesek változata véget nem érő, ennek ellenére padlizsánkrémlevessel eddig egyetlen egyszer találkoztam (egy budapesti étteremben). Itthon is első ízben készült, mégpedig egy Jamie O. receptből kiindulva: csicseriborsóval és ricottával dúsítva. A legvégén hozzáadott citromlé igazán üdítővé tette.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Minden ételt, ahol a padlizsánt héjában kell sütni (pl.padlizsánkrém) és a gázon, elosztón sütöm, mert akkor kap egy finom, diszkrét füstüs ízt. (Nyáron, kertben persze grillen). A padlizsánkrém levest is igy fogom kipróbálni, mert azt még nem csináltam.

Petra

jó ötlet!

Törölt felhasználó

Reméltem, hogy padlizsánból is lehet krémlevest készíteni. És megtaláltam ezt a receptet. Ráadásul még csicseriborsó is várakozott a polcon felhasználásra. Nagyon finom lett, máskor is elkészítem.

Törölt felhasználó

Én egy étteremben pörkölt dióval és kéksajtos ricottával ettem. Mennyei volt! Mindenképp kipróbálom ezt a receptet. :)

Törölt felhasználó

Nem szukseges piritost enni hozza, igaz? Nem szandekozom, pont ezert kerdezem :) koszi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek