Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával

Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával
Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémlevesek változata véget nem érő, ennek ellenére padlizsánkrémlevessel eddig egyetlen egyszer találkoztam (egy budapesti étteremben).
Itthon is első ízben készült, mégpedig egy Jamie O. receptből kiindulva: csicseriborsóval és ricottával dúsítva. A legvégén hozzáadott citromlé igazán üdítővé tette.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy szépen átsüljön mindenhol.)
  2. Az apróra vágott fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.
  3. Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk.
  4. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét és azonnal tálaljuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 995
elküldve: 11
receptkönyvben: 582
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves padlizsánból, csicseriborsós-ricottás padlizsánkrémleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Mon, 2015-06-22 23:15

Nem szukseges piritost enni hozza, igaz? Nem szandekozom, pont ezert kerdezem :) koszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 18:49

Én egy étteremben pörkölt dióval és kéksajtos ricottával ettem. Mennyei volt! Mindenképp kipróbálom ezt a receptet. :)

VargaBea
B / VargaBea Sat, 2010-09-18 10:47

Reméltem, hogy padlizsánból is lehet krémlevest készíteni. És megtaláltam ezt a receptet. Ráadásul még csicseriborsó is várakozott a polcon felhasználásra. Nagyon finom lett, máskor is elkészítem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-08-17 16:14

Minden ételt, ahol a padlizsánt héjában kell sütni (pl.padlizsánkrém) és a gázon, elosztón sütöm, mert akkor kap egy finom, diszkrét füstüs ízt. (Nyáron, kertben persze grillen).
A padlizsánkrém levest is igy fogom kipróbálni, mert azt még nem csináltam.

424
padlizsán 50 dkg
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 2 ek
bazsalikom 1 ek
olívaolaj 3 ek
csicseriborsó 100 g
ricotta 80 g
víz 250 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert