r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-tejszínhabos alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5240.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
  2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majda lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
  3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
  4. A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. Azselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
  5. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  6. Főzzünk egy vaníliapudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 cs vaníliapuding, 3 ek kristálycukor, fél ü vanília aroma).
  7. 6 ek cukrot folytonos kevergetés mellett karamellizálunk, majd hozzáöntünk 2 ek tejet, s tovább melegítjük, ha felfut, levesszük, felkavarjuk, és visszarakjuk, míg fel nem olvad az összes cukor. Hozzáöntjük a pudinghoz, beleszórunk még 1 ek kakaóport és a margarinkrémet, és homogénre keverjük.
  8. Kibélelünk egy őzgerinc formát alufóliával, bekenjük tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd belevágunk egy piskótaréteget. Ráöntjük a karamellás pudingot, erre is kenünk egy kis tejszínhabot, s ráhelyezünk még egy réteg piskótát.
  9. Pihentetjük egy éjszakát a hűtőbe, és már szeletelhetjük is.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1883
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, s sütöttem négyféle pudingos sütit, ő az egyik. Még több kép a készítésről itt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, ami jobb, ha elkerüli az airfryert

Ha valaki egyszer megismeri az airfryert, akkor onnantól kezdve minden létező ételt abban akar készíteni, annyira leegyszerűsíti a sütés-főzést. Ez az elképzelés azonban nem a legbiztosabb, hiszen vannak ételek, amik, ha nem is tiltólistásak, de nem érdemes kísérletezni az airfryerben való elkészítésükkel. Lássuk, mi ez az 5 étel!