Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-tejszínhabos alagút

Karamellás-tejszínhabos alagút
Karamellás-tejszínhabos alagút
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, s sütöttem négyféle pudingos sütit, ő az egyik. Még több kép a készítésről itt.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
  2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
  3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
  4. A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. A zselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
  5. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  6. Főzzünk egy vaníliapudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 cs vaníliapuding, 3 ek kristálycukor, fél ü vanília aroma).
  7. 6 ek cukrot folytonos kevergetés mellett karamellizálunk, majd hozzáöntünk 2 ek tejet, s tovább melegítjük, ha felfut, levesszük, felkavarjuk, és visszarakjuk, míg fel nem olvad az összes cukor. Hozzáöntjük a pudinghoz, beleszórunk még 1 ek kakaóport és a margarinkrémet, és homogénre keverjük.
  8. Kibélelünk egy őzgerinc formát alufóliával, bekenjük tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd belevágunk egy piskótaréteget. Ráöntjük a karamellás pudingot, erre is kenünk egy kis tejszínhabot, s ráhelyezünk még egy réteg piskótát.
  9. Pihentetjük egy éjszakát a hűtőbe, és már szeletelhetjük is.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 833
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütialagút, pudingos piskóta, tejszínes pudingos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

345
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 0.5 dl
margarin 50 g
porcukor 5 ek
habtejszín 200 ml
zselatin 2 ek
víz 3 ek
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 9 ek
vaníliaaroma 12.5 ml
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 2 ek