Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas háztető ahogy medium készíti

Havas háztető ahogy medium készíti
Havas háztető ahogy medium készíti
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén karácsonykor a szokásos mézeskalács házikó helyett ezt a szintén mutatós sütit készítettem el. Odakint ezúttal sem havazott, így legalább az én konyhámban igen.:)

Átjöttek a barátaink is, mindenki dicsérte a látványt és az ízét is. Mondanom se kell, a házikó hamar elfogyott.

Próbáljátok ki, nagyon finom és dekoratív része lehet a karácsonyi asztalnak.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A vaníliás krémhez

A közepéhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.
  3. A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, egyet tálra teszünk belőle, ez lesz az alja a házikónknak.
  4. A süti közepére valókat összegyúrjuk, és a felét a tésztára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, ezután kirakjuk egy sor meggyel, és betakarjuk a másik felével kicsit csúcsosan.
  5. A krémhez a pudingport a fele cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük. A margarint a másik fele cukorral habosra keverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinnal. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető.
  6. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
  7. A mázhoz a cukrot a vízzel kevergetve sűrűre főzzük, belekeverjük a kakaót és a margarint, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna, kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 050
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

medium

Mióta szakács: 2012.06.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

havas házikó, karácsonyi háztető, háztető piskótából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1058
tojás 3 db
víz 3 ek
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
szódabikarbóna 1 tk
margarin 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
margarin 6 dkg
tej 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rum 2 ek
háztartási keksz 20 dkg
dió 5 dkg
cukor 4 ek
meggy 15 dkg
margarin 10 dkg
víz 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 15 dkg
kókuszreszelék 10 dkg