r
Nosalty Logó

Karamellás grillázs alagút

NS
Karamellás grillázs alagút
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

1129
Kalória
14g
Fehérje
148.5g
Szénhidrát
54.5g
Zsír
65.1g
Víz
197.9g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
111.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Összesen 5645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    742.6 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 5645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a krémet készítjük el. 8,5 dkg cukrot a vaníliás cukorral, a liszttel és 1,5 dl tejjel csomómentesre keverünk. 2,5 ek cukrot addig karamellizálunk, amíg jó erős színe lesz (szinte sötétbarna). Ezt óvatosan felengedjük a másik 1,5 dl tej és a tejszín keverékével. Ha elolvadt benne a karamell, hozzáadjuk a besamelt,és sűrűre főzzük, kihűtjük.
  2. Amíg a krém hűl, elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert fehérjéket adjuk hozzá. Kivajazott, lisztezett,30 cm hosszú őzgerinc formában sütjük 180 fokon 30-35 percig.
  3. A grillázshoz a diót durvára vágjuk. A cukrot világosra karamellizáljuk, félrehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a diót, majd hozzáadjuk a mézet. Ha elkevertük, lassan hozzáadjuk a tejszínt. Sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
  4. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a karamellás krémmel. A piskótát hosszában félbevágjuk, megkenjük a krém felével. A grillázst henger alakban elhelyezzük a krémen, majd megkenjük a krém másik felével. Ráfordítjuk a piskóta tetejét.
  5. Olvasztott csokival vonjuk be, tejszínhabbal és karamellel díszítjük. Jó étvággyal fogyasztjuk! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x13

Családom nagyon szereti a karamellt és a grillázst, hosszú kísérletezés után született meg ez a recept, de családtagjaim szívesen vállalták a különböző változatok kóstolását. :)

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...