r
Nosalty Logó

Barackalagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Barackalagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 255 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3704 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3152 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Verjük habosra a az egész tojásokat a cukorral. Keverjünk hozzá az olajat és a kefírt, valamint a liszttel elkevert sütőport.
  2. A sütőformát kikenjük margarinnal, majd meglisztezzük.
  3. A sárgabarackokat ha akarjuk, meg is hámozhatjuk. Ízlés szerint cukrozzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk, hogy ha levet eresztene, akkor a zsemlemorzsa felszívja.
  4. A tészta 1/4 részét a formába töltjük, és a barackokat beledobáljuk, majd tovább rétegezzük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Díszítsük tejszínhabbal és sárgabarackkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8550
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Őzgerinc formában is süthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barackalagút
a-édrienn 87 recept

40 kg sárgabarackból főztünk lekvárt. Mikor már az utolsó adagot csináltuk, akkor kaptunk a szomszédból még 10 kg barackot. De már nem volt kedvünk abból is lekvárt készíteni, ebben a borzasztó hőségben. Így olyan süteményt szerettem volna készíteni, amelybe barack kell. De persze ezt a süteményt is elkészíthetjük bármilyen idénygyümölccsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek