Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackalagút

Barackalagút
Barackalagút
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

40 kg sárgabarackból főztünk lekvárt. Mikor már az utolsó adagot csináltuk, akkor kaptunk a szomszédból még 10 kg barackot. De már nem volt kedvünk abból is lekvárt készíteni, ebben a borzasztó hőségben. Így olyan süteményt szerettem volna készíteni, amelybe barack kell. De persze ezt a süteményt is elkészíthetjük bármilyen idénygyümölccsel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Őzgerinc formában is süthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük habosra a az egész tojásokat a cukorral. Keverjünk hozzá az olajat és a kefírt, valamint a liszttel elkevert sütőport.
  2. A sütőformát kikenjük margarinnal, majd meglisztezzük.
  3. A sárgabarackokat ha akarjuk, meg is hámozhatjuk. Ízlés szerint cukrozzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk, hogy ha levet eresztene, akkor a zsemlemorzsa felszívja.
  4. A tészta 1/4 részét a formába töltjük, és a barackokat beledobáljuk, majd tovább rétegezzük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Díszítsük tejszínhabbal és sárgabarackkal.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 412
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös alagút, sárgabarackos sütemény

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

herbarby
herbarby Sun, 2011-07-24 11:07

Isteni finom! Tegnap megcsináltam! Mindenkinek ízlett, szerintem jövőhéten is ez lesz az édesség :) Köszönöm a-Édrienn :)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2011-07-24 17:53

Nagyon örülök, hogy enniyre ízlett! Én is elfogom készíteni a jövőhéten újra! Mert tegnap este elalvás előtt jött a költői kérdés.: Tudod mit ennék most? -a válasz- gondolom olyat, ami biztos nincs itthon! Olyan barackos sütit, amit a múltkor sütöttél! Szóval holnap ezt kell csinálnom! :)
Szép estét!
Üdv.: Adri

alp65
alp65 Sat, 2011-07-23 22:13

És a 9.7 kg barackkal mi lett?:DDD ????? A recept viszont nagyon jó! A kép pedig kitűnő!!!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2011-07-24 09:16

Köszönöm szépen! Nagyon finom a süti és hamar el is fogy! Én most úgy szeretném majd elkészíteni, hogy duplaadaggal és nagy gáztepsibe, mert a mi családunknak ez a mennyiség meg sem kottyan! A többi barack pedig ki lett magozva egy része és ment a fagyasztóba, amiből már azóta nagyon finom gyümölcsleves készült (többször is és lesz is még belőle) és elcsipegettük, meg lett belőle már barackos sütemény, ami még nem aktív a receptjeim között.
Szép napot! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-23 21:31

Kedves Adri!
Naná, a hétköznapi ételek is fincsik, mégis csak az édesanyák,nagyik főztje,a férjem és a gyerekeim is szeretik:-))
Sőt, férjem édesanyja is szokott néha szombatonként sütni-főzni, de ez alkalomszerűbb.:-))
Nagyon szépen köszönjük:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-23 19:18

Kedves Adri!
Isten éltessen sokáig! Boldog szülinapot kívánok, erőben, egészségben,szerető családod körében!:-)))
Milyen jó, hogy anyud csinálta a finom ünnepi ebédet, ezzel is meglepve, és vendégelve ,(amit nálunk is bevallom,anyukám szokott:-))) ,sőt a férjemnek és a két gyerekemnek is bejött ez a szokás:-)) )-,de addig jó, ameddig szeretettel tudja készíteni,igaz?
Akkor csodás napod volt:-))
Épp nézzük a tévében az Anna bált B.füredről.Ott egy kicsikét sütött az előbb a nap, nálunk, borongós itt Jászberényben, lóg az eső lába, és nyomott az idő, valahogy fáj is a fejünk,de majd csak vissza jön a nyár, mert még kell:-))) Még nincs vége!!!:-))
Szép holnapi napot, pihenést, és sokkal jobb, napos időt!
Éva-Anyóca

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2011-07-23 19:40

Nagyon szépen köszönöm!
Szeretem anyukám ünnepi ebédjeit, de a hétköznapikkal sincs semmi gond, azok is nagyon finomak! :)
Nektek is szép estét, jó bálozást kívánok!

Adri :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-23 11:25

Kedves Adri!
Nagyon köszönöm:-))
Kellemes hétvégi pihenést, avagy munkát, ha az van:-))
Szép nyarat!
Éva-Anyóca

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2011-07-23 15:51

Kedves Éva!

Szülinapom van ma, így most megsütöttem a saját tortámat, anyukám csinált egy fantasztikus ebédet és most már jöhet a pihenés! :)
Csak az időjárás kedvezne nekünk, mert már szakad az eső! :(
Szép hétvégét!
Üdv.: Adri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-07-22 23:51

A süti gyönyörű!
A köszönet a szomszéd néninek jár, hogy gondolt arra, hogy adjon, a másik köszönet azért, hogy nem lekvár lett belőle, hanem ez a nagyon guszta, étvágygerjesztő, és bizonyára nagyon finom barackos édesség :-))))
Elmentve, és elkészítendő:-))
Még van egy kevés kapott barack nekem is:-))
Jó éjt!
Szép hétvégét:-))
Éva-Anyóca

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2011-07-23 08:56

Kedves Éva-Anyóca!

Köszönöm a kedves hozzászólást! Tényleg nagyon finom vollt ez a sütemény, könnyű, nem túl édes, pont egy fülledt nyári napra való!
Remélem Nektek is ízleni fog!
Szép hétvégét!
Üdv.: Adri :)

597
tojás 2 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
kefir 250 g
finomliszt 36 dkg
sütőpor 0.5 csomag
sárgabarack 30 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejszínhab 4 ek