Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis karamell szelet

Csokis karamell szelet
Csokis karamell szelet
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a leginkább kekszhez hasonlító sütit a Paprika Magazinban találtam, némi változtatással készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A karamell szószhoz

A csokimázhoz

ajánlat

Fogkefe+fogkrém!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Az első négy hozzávalót összedolgozzuk.
  3. A vajat hozzáadva tovább keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a tojás sárgáját.
  4. Kivajazott sütőformába nyomkodjuk majd kb 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  5. Ezután hagyjuk kihűlni.
  6. A szósz hozzávalóit felforraljuk, majd amikor a cukor tejesen feloldódott, állandó keverés mellett tovább forraljuk amíg karamellizálódni kezd. (kb.6-8 perc)
  7. A tésztára öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.(15perc)
  8. Közben az apró darabokra tört csokit összekeverjük a tejszínnel, pici sót adunk hozzá.
  9. Mikróban 20-30 mp alatt megolvasztjuk és a karamell tetejére öntjük.
  10. Egy órára hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 448
elküldve: 5
receptkönyvben: 392
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles keksz ,csokis karamell keksz

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andreaki
andreaki Sun, 2014-03-30 16:27

lehetetlen 2dkg lisztetel készíteni. megcsináltam úgy, ahogy írtad, 170 fokon sütöttem. köze nincs az eredménynek a fotóhoz. a tészta sokkal sokkal vékonyabb és sokkal barnább mint a képen... és fölöslegesen édes (úgy értem a krém és a csoki pont elég édes, a tészta lehetne inkább semlegesebb). Szóval a tésztában szerintem nagyon rosszak az arányok.. de hogy jót is írjak: a karamellkrém viszont zseniális!

Zsuzsafa
Zsuzsafa Thu, 2013-02-07 13:44

Kedves Dénes!

Azonnal rákattantunk és elsőre tökletes lett. Másodszorra már kemény lett a tészta, de csak jobban meg kellett küzdeni minden falatért és így is elfogyott. Mentettem. Ja, én még megszórtam zúzott mézes pörkölt mogyival, ha lehet, még finomabb lett.
Köszi.

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2012-10-12 10:57

Szia Big Boss!
Megcsináltam, és egészen jó lett. Mivel kérdezték, hogy a liszt mennyiségét nem írtad-e el...gondoltam leírom a tapasztalataimat. (Miután meggyőződtem róla, hogy a Paprika magazin is 2 dkg.-t említ..) A tészta valóban nagyon lágy és vajas, nyújtani lehetetlen. Én ugyan szórtam még rá lisztet (de szerintem összességében is 10 dkg. alatt maradtam), de a tepsiben elteríteni se tudtam. Így aztán maradt a régen bevált módszer, sütőpapírra potyogtattam a tésztát -nagyjából egyenletesen- és egy folpackot terítettem rá, majd kinyújtottam nyújtófával. Nem mondom, hogy gyorsan ment, mert a papír is összehullámosodott, de akkor hátuljáról hengereltem tovább :D De meg lehet csinálni. A szósz: ami nem értem miért szósz, mert itt inkább krém, nem? Ezek a paprikások valamit elnéztek a fordításnál (:D). A krémnél nagyon kell vigyázni, hogy ne égjen oda, mert a karamellizálódás folyamata a lábas alján, elfedve történik, nekem bizony odaégett. Így át kellett gyorsan öntenem egy új lábosba. Nem lett olyan nagyon sötét, mint a képen, de az íze kissé karamellás.
Ja és még egy: szerintem a 15 dkg. csoki sok. De ez már ízlés kérdése.
Már régóta nézegettem a receptet, csak az a fránya sűrített tej nem szerepel a hűtőm alaprepertoárjában, így aztán mindig elhalasztottam. (jó tudni: 2dl. az két tubus)
Köszönet a receptért!
Szép napot!
T.

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-10-12 17:09

ez így van, de szerintem ez a leg-leg-leg! Próbára tett engem is, de megérte!
Egyszerű szavakkal: a gyönyörért szenvedni kell!
Üdv.
Dénes

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-04-24 19:11

Nem semmiképpen!Lehet lisztet szórni hozzá amíg úgy érzed jó de nem 20 dkg-ot.
Pont az a lényeg hogy jó vékony legyen.
Üdv:Bogi
ui.Én is megszenvedtem vele de utólag jó lett.

krisztina.bionda
krisztina.bionda Thu, 2012-05-10 08:21

Igen,valahol a 2 és a 20 dkg között volt a lisztmennyiségem... ÉÉÉÉs vékony lett! És isteni! :)
Köszönöm a válaszod!
Krisztina.

AncsaPancsa4
AncsaPancsa4 Mon, 2012-01-23 23:24

Elkészítés és kóstolás után jöttem rá, hogy ez lényegében Twix :) Nagyon finom, köszönöm a receptet!

szederliget
szederliget / szederliget Mon, 2011-03-07 15:49

 
Kedves Dénes!
Elkészítettem a sütit, de pici problémáim adódtak :)
Nagyon kevés lett a tészta. A legkisebb (kb 20x30 cm-es) tepsinek is csak a felébe tudtam tenni, és így is nagyon vékony lett (kb fele, mint a képen látható, tényleg pár miliméteres). Így kb a 10. percben elkezdett égni. Tudnál valami tanácsot adni, esetleg részletezni a tészta elkészítését?
Köszönöm szépen!
szederliget

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2011-03-07 18:08

Kedves Szederliget!
Ez a tészta bizony csak pár mm-es nekem sem vastagabb fél cm-nél.Tudom hogy kicsit nehéz de én kinyújtottam és a kezemmel nyomkodtam a tepsibe.Hogy miért égett meg azt nem tudom valószínüleg más a sütőnk próbáld alacsonyabb hőfokon.Ha egy kicsit növeled a lisztet és a vajat talán vastagabb lenne és jobban sikerülne. Remélem megpróbálod újra.Üdv:Dénes

biribarika
biribarika / biribarika Thu, 2011-02-03 22:28

Helló !Ha nem cukrozott sűrített tejet használok akkor plussz mennyi cukor kell még hozzá?Nagyon nagyon jól néz ki! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-11-19 22:29

Hát, ez nem semmi!Nekem nagyon tetszik és mivel minden jó és finom benne, csak elkészítendővé kell tennem itthon is.Köszi!:-))Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-11-19 18:26

Ez a kis torony csodásan néz ki! Az ízét meg el tudom képzelni...

1097
finomliszt 2 dkg
barna cukor 6 dkg
kukoricakeményítő 2 csapott ek
0.5 kk
vaj 8 dkg
víz 1 ek
tojássárgája 1 db
sűrített tej 20 dkg
barna cukor 10 dkg
vaj 18 dkg
méz 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 30 ml
0 ízlés szerint