Nosalty Logó

Karamellás-fahéjas kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Karamellás-fahéjas kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 646 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 5147 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 260 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 646 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7020.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1996 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2382 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5147 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A tojáshabhoz keverjük a sárgákat, majd szép, óvatos mozdulatokkal a lisztet. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral borított tepsiben 20-25 percig sütjük.
  5. A krémhez a tojássárgákat csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel.
  6. A cukrot 1 ek vízzel kevergetve karamellizáljuk, levesszük a tűzről, hozzáadunk egy csipet fahéjat, majd a tejes keveréket. A tűzre visszatéve besűrítjük.
  7. Mikor már langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg vajat.
  8. Fél l tejszínt kemény habbá verünk. Kevés cukrot ízlés szerint közben hozzáadagolunk. Habfix-szel is megtámogathatjuk, ha nem cukrászhabbal dolgozunk.
  9. A kihűlt karamellkrémet összekeverjük a tejszínhab felével. A hab másik felébe pedig 1 cs vaníliás cukrot keverünk.
  10. A közben kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a karamellkrémmel. Rátesszük a másik lapot, azt meg a fehéren maradt habbal kenjük meg.
  11. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük egy kevés vajjal vagy olajjal, és a hab tetejére csurgatjuk.
  12. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33452
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Én most cukrászhabot használtam, abba nem kellett plusz cukor a felverésnél. A fahéj, bár csak egy késhegynyi van a krémben, mégis szépen, de diszkréten érződik rajta. Aki nem szereti, elhagyhatja, de azt tudni kell, hogy a karamellkrémnek nincs olyan intenzív íze, mint a karamellás pudingnak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Úgy volt, hogy étteremben ebédelünk a fiamékkal vasárnap. Így egész délelőtt másra se kellett figyelnem, csak hogy valami fenséges sütit alkossak délutánra. Jól el is szórakoztam vele, kitaláltam egy karamellkrémet, megalkottam a sütit, szép komótosan kidíszítettem. Nem szólok róla -gondoltam-, ez lesz majd a slusszpoén az étteremből hazatérve. Épp készen lettem vele, amikor kiderült, délután fél háromig nincs szabad asztal a kedvenc helyünkön. Az túl késő, tehát gyorsan nekem kell helytállnom egy ebéd erejéig, ha nem akarunk éhen halni. Ekkor volt fél tizenkettő. A fiamékat 1 órára vártuk. Nosza rajta! Még a boltba is el kellett szaladni ezért-azért. Sürögtünk-pörögtünk a férjemmel, ide kaptunk, oda kaptunk, és kész lett a korrekt vasárnapi menü időre. Aztán egész ebéd alatt ez a vicces kapkodás volt a téma. És akkor volt csak ámuldozás, mikor az asztalra raktam a sütimet eképpen: "Ja, és ezt a sütit is most dobtam össze..." :)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Kár, hogy nem lehet két recepttel is benevezni a versenyre, mert ez a sütid is gyönyör?. Egyet értek a szerkeszt?kkel, a fotó tényleg profi. Szép vasárnapot kívánok. Piroska

Fahéj

Kedves Piroska! Te valamire ráéreztél! Ugyanis, mivel a versenyre egy régi sütivel neveztem, csak bökte a cs?römet, hogy tudnék-e pont erre a versenyre kreálni valamit. Ezt ki kellett próbálnom, csak az önigazolás kedvéért. Így született ez a süti, persze a tésztáját nem én találtam ki. Viszont a legfincsibb piskóta, amit eddig készítettem. Érdemes kipróbálni. Szép vasárnapot Neked is: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj ! Ez annyira csodálatos süti, a látvány már magáért beszél, guszta , mentés! :) Éva-Anyóca

Fahéj

És nem nehéz elkészíteni! Nem hátrány... :)

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Igen, az is igaz, hogy nem nehéz elkészíteni, ami manapság, ebbe a rohanó világba nem utolsó szempont, és mégis milyen felséges eredménye lesz!!:D Tényleg : belevágok,Húsvétra a locsolóknak mesés meglepetés lesz. :) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

chiyori

Kedves Fahéj, ez nagyon gyönyör?! Le a kalappal! Biztosan nagyon finom is.

Fahéj

Köszönöm a dicséretet! Tényleg finom. :)

Boribon

Kedves Fahej, ez valoban gyonyoru: a suti, a tanyer, a viragok es mindez egyutt! Husvetra meg is csinalom, mert nagyon szeretem a karamellas sutiket. Szep hetveget!

Fahéj

Kedves Boribon! Köszi a kedves szavakat. Én is úgy vagyok vele, hogy a karamellás jöhet minden mennyiségben. Ha tényleg elkészíted, remélem, nem fogsz csalódni benne. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Mindenképpen én is kipróbálom,mert ez valami gyönyör?ség.De hát mindegyik sütid az.Gondolom az íze is nagyon finom.Húsvétra én is megcsinálom!Köszönet érte! Üdv.:petrezselyem

Fahéj

Kedves Petrezselyem! Köszönöm! :) Megtiszteltetés nekem, ha elkészíted, és ha ünnepre, az még nagyobb megtiszteltetés. Szerintem és a családom szerint finom. Én csak ennyit tudok mondani... :) Üdv: Fahéj

Bató Edit

Megint egy kis csoda! A fotód annyira kedves, olyan igazi "Fahéjas"! Ez a sütid méltó párja a karamellás krémesednek, nyugodtan be lehetne nevezni a receptversenyre! Gratulálok! Én is hamarosan megsütöm, úgyis rögtön itt a Húsvét. Puszi, Edit

Fahéj

:) Igazán megtisztelsz, ha megsütöd. Várom a véleményt. Puszi: Fahéj

Bató Edit

Megsütöttem, nagyon finom lett (talán picit csúnyább, mint a Tiéd), de az íze pazar. És persze nem maradhatott el az ünnepi fonott kalácsod sem! Békés Húsvéti ünnepeket kívánok! Edit

Fahéj

Örülök, hogy ízlett! Meg hogy a fonott kalácsom is asztalra került nálatok. Én is kellemes lazítást kívánok a húsvét hátralév? részére! Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj, nagyon szépen köszönöm a receptet! A süti elkészült (én nem tudtam vele húsvétig várni :D), már a h?t?ben vacog. Sokáig küzdöttem vele (szerintem ez a legbonyolultabb süti, amit eddig csináltam, és nem, nem a recept nehéz, én vagyok kezd? ^^), a karamellizálásom els?re telefüstölte a konyhát, de másodszorra már sikerrel jártam :D Alig várom a holnapi kóstolást :) Majd megírom a fogadtatást is :D

Fahéj

Kedves Shasa! Gratulálok, hogy bonyolultsága ellenére mégis nekiálltál a sütikészítésnek. Azt jól tetted, hogy a karamellt újra készítetted. Az tényleg hamar túlbarnul, és megég, ha nem vesszük le id?ben a t?zr?l, és akkor már az íze se jó. Ha a sütid nyugodtan csücsül a h?t?ben, és nem mászik széjjel, akkor nagy baj nem lehet. :) Nagyon finom lesz, majd meglátod. Várom a véleményedet! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj, a sütit?l mindenki padlót fogott ("nem cukrászdából hoztad?" és társai :D), többek között én is ;) Álomi finom lett, még a nagymamám se tudott belekötni :D Amivel talán bénáztam, hogy nekem kicsit híg volt (még ma is) a karamellás krém, nem folyt el, csak kicsit körülményes volt szeletelni (illetve pisai ferde kockák lettek :D), szerinted mi lehetett a gond? Legközelebb tegyek bele egy kis zselatint?

Fahéj

Kedves Shasa! Nagyon-nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt a sütidnek! :)) A krémbe legközelebb tégy egy lapos ev?kanállal több lisztet, attól keményebb lesz. Másik ötletem a cukrászhab eszméletlen keményre verve, mert attól nem folyik szét a krém. De ha amúgy is azt tettél bele, akkor maradjon a több liszt. De ha te szoktál zselatint használni, akkor az se fogja elrontani. Válassz a kedved szerint. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm a tippeket, legközelebb kipróbálom valamelyik módszert! :) És a receptet is nagyon-nagyon szépen köszönöm! Ahogy hallgatom a motoszkálást a konyhából, szerintem reggelre egy darab se marad :)

Fahéj

:D Aha, ismerem ezeket a motoszkálós hangokat. Soha sehol senki, mégis elt?nik reggelre a süti... :D

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nagyon jópofa a történet, jót mosolyogtam. Ügyesen megmentetted a helyzetet, az biztos. Sokszor az ilyen eleinte mérgel?désre okot adó esetekb?l születnek az érdekes történetek, amire aztán évekig nagy nevetések közepette lehet visszaemlékezni. Ez a sütid is klasszul néz ki, mintha cukrászdában készült volna; szívesen megkóstolnám, ami nem kizárt, mert kedvet kaptam az elkészítéséhez. Puszi: Gabi

Fahéj

Szia Gabi! Hát igen, ahogy öregszünk, egyre több az anekdota, amin el lehet nosztalgiázni egy kicsit. :) Majd ezt mesélem az unokáknak. :) Süsd csak meg nyugodtan, fincsi szerintem. Küldenék kóstolóba, de már elfogyott... Ezer puszi: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Húsvétra megcsináltam a sütit.Ilyen finomat nem mostanában ettem,ez tényleg a mi ízlésünk volt,se nem túl édes,se nem túl vajas,pont ahogy a család szereti.A krémben egy kicsit túlzásba estem,mert a csipet fahéj nálam két csipet lett,mert én nagyon szeretem a fahéjat.Gondoltam teszek még egyet.Hát nem kellett volna,tényleg elég bele egy csipet.Így kicsit jobban lehetett érezni a fahéjas ízt,mint a karamellt.De nagyon jó lett,azt hiszem még nagyon sokszor fogom csinálni és nagyon hálás vagyok a receptért!Az egyik kedvenc sütink lett! Szép napot! Üdv.:petrezselyem

Fahéj

Kedves Petrezselyem! Nagyon büszke vagyok, hogy ennyire elnyerte tetszésedet. Nem nagy kunszt, tudom, de a krémje az én találmányom, így egész odáig vagyok, ha másnak is ízlik. Hurrá! :)) Eredetileg én nem is akartam bele fahéjat tenni, de attól tartottam, nem lesz elég karakteres íz?, ezért csippentettem bele a fahéjat. Az amúgy is passzol a karamellhez. Nagyon örülök, hogy az egyik kedvenc sütitek lesz! :)) Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm,és gratulálok a recepthez!Nagyot alkottál,mint mindig!Várom a további alkotásaidat!!!!! Szép napot! Üdv.:petrezselyem

Madlena

Elkészitettem a piskótát a recept szerint és a megadott méret? tepsiben sütöttem meg, de a süti nem jött fel. Kb. 1 cm vastagságu lett a piskóta és kellett sütnöm még egy piskótát. Ez vajon miért történt....?

Fahéj

Kedves Madlena! Fogalmam sincs, mi lehetett a baj, de nagyon sajnálom. Annyi minden lehet. Sokaknak a piskóta gyerekjáték, ha akarják, se tudják elrontani. Sajnos én nem ez a kategória vagyok. Nagyon hadilábon állok a piskótákkal, és minden egyes piskótasütésem egy idegbaj, végigizgulom, hogy jó lesz-e, rettegek, hogy mikor esik össze, stb. Ez a recept nekem tökéletesen bevált ezzel a sütési móddal. Nekem van a süt?mben süteményfokozatom, ami azt jelenti, hogy h?légkeverés van, de csak alsó sütés. Azzal tökéletes lesz. Én rengeteg piskótareceptet áttanulmányoztam, de van aki 200 fokon, van aki 150-en süti, van aki tesz bele süt?port, van aki nem, és nem is egyforma sorrendben keverik össze a hozzávalókat. Lehet, hogy nem volt elég meleg a süt?d, mert ha nincs h?légkeverésed, akkor 20 fokkal magasabb h?n kell sütni. Miközben sütöd, nem szabad a süt?ajtót nyitogatni. És amikor kész, se szabad azonnal kivenni a süt?b?l, hanem a nyitott süt?ajtó mellett kell egy-két percet pihentetni, állítólag akkor sem esik össze. Nézz meg több piskóta receptet, hátha találsz valami olyan infót, ami hasznos lehet. Remélem, legközelebb sikerrel jársz! Üdv: Fahéj

margóci

Kedves Fahéj! Nem hiába jelöltelek egyik legjobb, legkreatívabb szakácsnak, most is bebizonyítottad, hogy a legjobb Te vagy. Több receptedet elkészítettem már - innen a jelölés is -, de ez a csúcs volt a család körében is. Mint el?bb egyik hozzászóló írta, se nem édes, se nem .... Nem beszélve arról, hogy mindent pontosan leírsz részletesen, a folyamatot csak követni kell. Sajnos vannak olyanok, akik elnagyolva írják meg a receptet, ezt-azt kihagyva. Mégegyszer gratulálok és kívánom, hogy még sok finomságot találj ki. Üdv Margó

Fahéj

Kedves Margó! Nagyon köszönöm a dicséretet. :) Rendkívül jólesik ilyeneket hallani, már csak azért is, mert ha hiszed, ha nem, sikereim ellenére nincs is akkora önbizalmam a konyhában. Mindig drukkolok, milyen lesz a végeredmény, még a legegyszer?bb ételek esetében is. Örülök, hogy ízlik a sütim. :) További jó sütés-f?zést kívánok! Üdv: Fahéj

Eszter

Megsütöttem,nagyon finom lett!

Fahéj

Örülök! :)

szaadri99

Kedves Fahéj! Elmondanád, hogy kb. mekkora tepsiben kell sütni a piskótát? Csak mert gondolom ez sem mindegy a vastagsága szempontjából.. El?re is nagyon köszönöm!

Fahéj

Kedves Adri! A recept elkészítése alatt ott a tepsiméret, ami 24x34-es ebben az esetben. Szóval nem a nagy gáztepsit, hanem annál kicsit keskenyebbel kell használni. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj ! A karamellás krémen nem érzett eléggé a karamell íze. Lehet hogy nem karamellizáltam meg rendesen ? Attól féltem ,ha sokáig olvasztom megég . Nem tudom,hogy ennek van e köze az ízéhez .Meddig karamellizáljam , várjak míg nagyon sötét nem lesz ,nem fog megégni ,nem lesz úgy keser? ?? Kérlek válaszolj,mert szeretném megsütni szülinapra. El?re is köszönöm. Üdv: Viola!

Fahéj

Kedves Viola! Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam netközelben a napokban. Elég sötétre kell karamellizálni a cukrot, mert különben nem lesz elég ízes. Én jó barnára szoktam, de nem szabad túl sokáig barnítgatni, mert tényleg megég. Valahogy el kell találni, csak ezt tudom mondani. Ha nem ódzkodsz a pudingportól, készítheted 1 csomag karamellás pudinggal, akkor biztos meglesz az íze. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Köszönöm,hogy válaszoltál ! Ma megsütöttem még egyszer . A cukrot tovább karamellizáltam ,sötétebbre,ahogy írtad . Nagyon finom lett,köszönöm a segítséget! Szia:Viola

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek