r
Nosalty Logó

Karamellás-fahéjas kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Karamellás-fahéjas kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 5147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7020.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1996 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2382 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A tojáshabhoz keverjük a sárgákat, majd szép, óvatos mozdulatokkal a lisztet. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral borított tepsiben 20-25 percig sütjük.
  5. A krémhez a tojássárgákat csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel.
  6. A cukrot 1 ek vízzel kevergetve karamellizáljuk, levesszük a tűzről, hozzáadunk egy csipet fahéjat, majd a tejes keveréket. A tűzre visszatéve besűrítjük.
  7. Mikor már langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg vajat.
  8. Fél l tejszínt kemény habbá verünk. Kevés cukrot ízlés szerint közben hozzáadagolunk. Habfix-szel is megtámogathatjuk, ha nem cukrászhabbal dolgozunk.
  9. A kihűlt karamellkrémet összekeverjük a tejszínhab felével. A hab másik felébe pedig 1 cs vaníliás cukrot keverünk.
  10. A közben kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a karamellkrémmel. Rátesszük a másik lapot, azt meg a fehéren maradt habbal kenjük meg.
  11. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük egy kevés vajjal vagy olajjal, és a hab tetejére csurgatjuk.
  12. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 726
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 35071
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Én most cukrászhabot használtam, abba nem kellett plusz cukor a felverésnél. A fahéj, bár csak egy késhegynyi van a krémben, mégis szépen, de diszkréten érződik rajta. Aki nem szereti, elhagyhatja, de azt tudni kell, hogy a karamellkrémnek nincs olyan intenzív íze, mint a karamellás pudingnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy volt, hogy étteremben ebédelünk a fiamékkal vasárnap. Így egész délelőtt másra se kellett figyelnem, csak hogy valami fenséges sütit alkossak délutánra. Jól el is szórakoztam vele, kitaláltam egy karamellkrémet, megalkottam a sütit, szép komótosan kidíszítettem. Nem szólok róla -gondoltam-, ez lesz majd a slusszpoén az étteremből hazatérve. Épp készen lettem vele, amikor kiderült, délután fél háromig nincs szabad asztal a kedvenc helyünkön. Az túl késő, tehát gyorsan nekem kell helytállnom egy ebéd erejéig, ha nem akarunk éhen halni. Ekkor volt fél tizenkettő. A fiamékat 1 órára vártuk. Nosza rajta! Még a boltba is el kellett szaladni ezért-azért. Sürögtünk-pörögtünk a férjemmel, ide kaptunk, oda kaptunk, és kész lett a korrekt vasárnapi menü időre. Aztán egész ebéd alatt ez a vicces kapkodás volt a téma. És akkor volt csak ámuldozás, mikor az asztalra raktam a sütimet eképpen: "Ja, és ezt a sütit is most dobtam össze..." :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek