Karamellás-fahéjas kocka

- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
3g víz0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémekhez
-
19g cukor73 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
50g tej28 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
5 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
24g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémekhez
-
150g cukor581 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
400g tej224 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
13.9g tojás18 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémekhez
-
7.6g cukor29 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
25.3g habtejszín74 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 275.9 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7020.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1996 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2735 mg
-
Nátrium 1715 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.8 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 597.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1166 mg
-
Retinol - A vitamin: 2382 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1726 micro
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
3 ek víz
-
15 dkg cukor
-
16 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémekhez
-
15 dkg cukor
-
1 ek víz
-
1 csipet fahéj
-
2 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
7 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk.
- A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük.
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
- A tojáshabhoz keverjük a sárgákat, majd szép, óvatos mozdulatokkal a lisztet. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral borított tepsiben 20-25 percig sütjük.
- A krémhez a tojássárgákat csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel.
- A cukrot 1 ek vízzel kevergetve karamellizáljuk, levesszük a tűzről, hozzáadunk egy csipet fahéjat, majd a tejes keveréket. A tűzre visszatéve besűrítjük.
- Mikor már langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg vajat.
- Fél l tejszínt kemény habbá verünk. Kevés cukrot ízlés szerint közben hozzáadagolunk. Habfix-szel is megtámogathatjuk, ha nem cukrászhabbal dolgozunk.
- A kihűlt karamellkrémet összekeverjük a tejszínhab felével. A hab másik felébe pedig 1 cs vaníliás cukrot keverünk.
- A közben kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a karamellkrémmel. Rátesszük a másik lapot, azt meg a fehéren maradt habbal kenjük meg.
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük egy kevés vajjal vagy olajjal, és a hab tetejére csurgatjuk.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 33452
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Ajánló
Én most cukrászhabot használtam, abba nem kellett plusz cukor a felverésnél. A fahéj, bár csak egy késhegynyi van a krémben, mégis szépen, de diszkréten érződik rajta. Aki nem szereti, elhagyhatja, de azt tudni kell, hogy a karamellkrémnek nincs olyan intenzív íze, mint a karamellás pudingnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Úgy volt, hogy étteremben ebédelünk a fiamékkal vasárnap. Így egész délelőtt másra se kellett figyelnem, csak hogy valami fenséges sütit alkossak délutánra. Jól el is szórakoztam vele, kitaláltam egy karamellkrémet, megalkottam a sütit, szép komótosan kidíszítettem. Nem szólok róla -gondoltam-, ez lesz majd a slusszpoén az étteremből hazatérve. Épp készen lettem vele, amikor kiderült, délután fél háromig nincs szabad asztal a kedvenc helyünkön. Az túl késő, tehát gyorsan nekem kell helytállnom egy ebéd erejéig, ha nem akarunk éhen halni. Ekkor volt fél tizenkettő. A fiamékat 1 órára vártuk. Nosza rajta! Még a boltba is el kellett szaladni ezért-azért. Sürögtünk-pörögtünk a férjemmel, ide kaptunk, oda kaptunk, és kész lett a korrekt vasárnapi menü időre. Aztán egész ebéd alatt ez a vicces kapkodás volt a téma. És akkor volt csak ámuldozás, mikor az asztalra raktam a sütimet eképpen: "Ja, és ezt a sütit is most dobtam össze..." :)
Hozzászólások
Kedves Fahéj! Kár, hogy nem lehet két recepttel is benevezni a versenyre, mert ez a sütid is gyönyör?. Egyet értek a szerkeszt?kkel, a fotó tényleg profi. Szép vasárnapot kívánok. Piroska
Kedves Piroska! Te valamire ráéreztél! Ugyanis, mivel a versenyre egy régi sütivel neveztem, csak bökte a cs?römet, hogy tudnék-e pont erre a versenyre kreálni valamit. Ezt ki kellett próbálnom, csak az önigazolás kedvéért. Így született ez a süti, persze a tésztáját nem én találtam ki. Viszont a legfincsibb piskóta, amit eddig készítettem. Érdemes kipróbálni. Szép vasárnapot Neked is: Fahéj
Kedves Fahéj ! Ez annyira csodálatos süti, a látvány már magáért beszél, guszta , mentés! :) Éva-Anyóca
És nem nehéz elkészíteni! Nem hátrány... :)
Kedves Fahéj! Igen, az is igaz, hogy nem nehéz elkészíteni, ami manapság, ebbe a rohanó világba nem utolsó szempont, és mégis milyen felséges eredménye lesz!!:D Tényleg : belevágok,Húsvétra a locsolóknak mesés meglepetés lesz. :) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Fahéj, ez nagyon gyönyör?! Le a kalappal! Biztosan nagyon finom is.
Köszönöm a dicséretet! Tényleg finom. :)
Kedves Fahej, ez valoban gyonyoru: a suti, a tanyer, a viragok es mindez egyutt! Husvetra meg is csinalom, mert nagyon szeretem a karamellas sutiket. Szep hetveget!
Kedves Boribon! Köszi a kedves szavakat. Én is úgy vagyok vele, hogy a karamellás jöhet minden mennyiségben. Ha tényleg elkészíted, remélem, nem fogsz csalódni benne. Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj! Mindenképpen én is kipróbálom,mert ez valami gyönyör?ség.De hát mindegyik sütid az.Gondolom az íze is nagyon finom.Húsvétra én is megcsinálom!Köszönet érte! Üdv.:petrezselyem
Kedves Petrezselyem! Köszönöm! :) Megtiszteltetés nekem, ha elkészíted, és ha ünnepre, az még nagyobb megtiszteltetés. Szerintem és a családom szerint finom. Én csak ennyit tudok mondani... :) Üdv: Fahéj
Megint egy kis csoda! A fotód annyira kedves, olyan igazi "Fahéjas"! Ez a sütid méltó párja a karamellás krémesednek, nyugodtan be lehetne nevezni a receptversenyre! Gratulálok! Én is hamarosan megsütöm, úgyis rögtön itt a Húsvét. Puszi, Edit
:) Igazán megtisztelsz, ha megsütöd. Várom a véleményt. Puszi: Fahéj
Megsütöttem, nagyon finom lett (talán picit csúnyább, mint a Tiéd), de az íze pazar. És persze nem maradhatott el az ünnepi fonott kalácsod sem! Békés Húsvéti ünnepeket kívánok! Edit
Örülök, hogy ízlett! Meg hogy a fonott kalácsom is asztalra került nálatok. Én is kellemes lazítást kívánok a húsvét hátralév? részére! Puszi: Éva
Kedves Fahéj, nagyon szépen köszönöm a receptet! A süti elkészült (én nem tudtam vele húsvétig várni :D), már a h?t?ben vacog. Sokáig küzdöttem vele (szerintem ez a legbonyolultabb süti, amit eddig csináltam, és nem, nem a recept nehéz, én vagyok kezd? ^^), a karamellizálásom els?re telefüstölte a konyhát, de másodszorra már sikerrel jártam :D Alig várom a holnapi kóstolást :) Majd megírom a fogadtatást is :D
Kedves Shasa! Gratulálok, hogy bonyolultsága ellenére mégis nekiálltál a sütikészítésnek. Azt jól tetted, hogy a karamellt újra készítetted. Az tényleg hamar túlbarnul, és megég, ha nem vesszük le id?ben a t?zr?l, és akkor már az íze se jó. Ha a sütid nyugodtan csücsül a h?t?ben, és nem mászik széjjel, akkor nagy baj nem lehet. :) Nagyon finom lesz, majd meglátod. Várom a véleményedet! Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj, a sütit?l mindenki padlót fogott ("nem cukrászdából hoztad?" és társai :D), többek között én is ;) Álomi finom lett, még a nagymamám se tudott belekötni :D Amivel talán bénáztam, hogy nekem kicsit híg volt (még ma is) a karamellás krém, nem folyt el, csak kicsit körülményes volt szeletelni (illetve pisai ferde kockák lettek :D), szerinted mi lehetett a gond? Legközelebb tegyek bele egy kis zselatint?
Kedves Shasa! Nagyon-nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt a sütidnek! :)) A krémbe legközelebb tégy egy lapos ev?kanállal több lisztet, attól keményebb lesz. Másik ötletem a cukrászhab eszméletlen keményre verve, mert attól nem folyik szét a krém. De ha amúgy is azt tettél bele, akkor maradjon a több liszt. De ha te szoktál zselatint használni, akkor az se fogja elrontani. Válassz a kedved szerint. :) Üdv: Fahéj
Köszönöm a tippeket, legközelebb kipróbálom valamelyik módszert! :) És a receptet is nagyon-nagyon szépen köszönöm! Ahogy hallgatom a motoszkálást a konyhából, szerintem reggelre egy darab se marad :)
:D Aha, ismerem ezeket a motoszkálós hangokat. Soha sehol senki, mégis elt?nik reggelre a süti... :D
Kedves Éva! Nagyon jópofa a történet, jót mosolyogtam. Ügyesen megmentetted a helyzetet, az biztos. Sokszor az ilyen eleinte mérgel?désre okot adó esetekb?l születnek az érdekes történetek, amire aztán évekig nagy nevetések közepette lehet visszaemlékezni. Ez a sütid is klasszul néz ki, mintha cukrászdában készült volna; szívesen megkóstolnám, ami nem kizárt, mert kedvet kaptam az elkészítéséhez. Puszi: Gabi
Szia Gabi! Hát igen, ahogy öregszünk, egyre több az anekdota, amin el lehet nosztalgiázni egy kicsit. :) Majd ezt mesélem az unokáknak. :) Süsd csak meg nyugodtan, fincsi szerintem. Küldenék kóstolóba, de már elfogyott... Ezer puszi: Éva
Kedves Fahéj! Húsvétra megcsináltam a sütit.Ilyen finomat nem mostanában ettem,ez tényleg a mi ízlésünk volt,se nem túl édes,se nem túl vajas,pont ahogy a család szereti.A krémben egy kicsit túlzásba estem,mert a csipet fahéj nálam két csipet lett,mert én nagyon szeretem a fahéjat.Gondoltam teszek még egyet.Hát nem kellett volna,tényleg elég bele egy csipet.Így kicsit jobban lehetett érezni a fahéjas ízt,mint a karamellt.De nagyon jó lett,azt hiszem még nagyon sokszor fogom csinálni és nagyon hálás vagyok a receptért!Az egyik kedvenc sütink lett! Szép napot! Üdv.:petrezselyem
Kedves Petrezselyem! Nagyon büszke vagyok, hogy ennyire elnyerte tetszésedet. Nem nagy kunszt, tudom, de a krémje az én találmányom, így egész odáig vagyok, ha másnak is ízlik. Hurrá! :)) Eredetileg én nem is akartam bele fahéjat tenni, de attól tartottam, nem lesz elég karakteres íz?, ezért csippentettem bele a fahéjat. Az amúgy is passzol a karamellhez. Nagyon örülök, hogy az egyik kedvenc sütitek lesz! :)) Szeretettel üdvözöllek: Fahéj
Köszönöm,és gratulálok a recepthez!Nagyot alkottál,mint mindig!Várom a további alkotásaidat!!!!! Szép napot! Üdv.:petrezselyem
Elkészitettem a piskótát a recept szerint és a megadott méret? tepsiben sütöttem meg, de a süti nem jött fel. Kb. 1 cm vastagságu lett a piskóta és kellett sütnöm még egy piskótát. Ez vajon miért történt....?
Kedves Madlena! Fogalmam sincs, mi lehetett a baj, de nagyon sajnálom. Annyi minden lehet. Sokaknak a piskóta gyerekjáték, ha akarják, se tudják elrontani. Sajnos én nem ez a kategória vagyok. Nagyon hadilábon állok a piskótákkal, és minden egyes piskótasütésem egy idegbaj, végigizgulom, hogy jó lesz-e, rettegek, hogy mikor esik össze, stb. Ez a recept nekem tökéletesen bevált ezzel a sütési móddal. Nekem van a süt?mben süteményfokozatom, ami azt jelenti, hogy h?légkeverés van, de csak alsó sütés. Azzal tökéletes lesz. Én rengeteg piskótareceptet áttanulmányoztam, de van aki 200 fokon, van aki 150-en süti, van aki tesz bele süt?port, van aki nem, és nem is egyforma sorrendben keverik össze a hozzávalókat. Lehet, hogy nem volt elég meleg a süt?d, mert ha nincs h?légkeverésed, akkor 20 fokkal magasabb h?n kell sütni. Miközben sütöd, nem szabad a süt?ajtót nyitogatni. És amikor kész, se szabad azonnal kivenni a süt?b?l, hanem a nyitott süt?ajtó mellett kell egy-két percet pihentetni, állítólag akkor sem esik össze. Nézz meg több piskóta receptet, hátha találsz valami olyan infót, ami hasznos lehet. Remélem, legközelebb sikerrel jársz! Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj! Nem hiába jelöltelek egyik legjobb, legkreatívabb szakácsnak, most is bebizonyítottad, hogy a legjobb Te vagy. Több receptedet elkészítettem már - innen a jelölés is -, de ez a csúcs volt a család körében is. Mint el?bb egyik hozzászóló írta, se nem édes, se nem .... Nem beszélve arról, hogy mindent pontosan leírsz részletesen, a folyamatot csak követni kell. Sajnos vannak olyanok, akik elnagyolva írják meg a receptet, ezt-azt kihagyva. Mégegyszer gratulálok és kívánom, hogy még sok finomságot találj ki. Üdv Margó
Kedves Margó! Nagyon köszönöm a dicséretet. :) Rendkívül jólesik ilyeneket hallani, már csak azért is, mert ha hiszed, ha nem, sikereim ellenére nincs is akkora önbizalmam a konyhában. Mindig drukkolok, milyen lesz a végeredmény, még a legegyszer?bb ételek esetében is. Örülök, hogy ízlik a sütim. :) További jó sütés-f?zést kívánok! Üdv: Fahéj
Megsütöttem,nagyon finom lett!
Örülök! :)
Kedves Fahéj! Elmondanád, hogy kb. mekkora tepsiben kell sütni a piskótát? Csak mert gondolom ez sem mindegy a vastagsága szempontjából.. El?re is nagyon köszönöm!
Kedves Adri! A recept elkészítése alatt ott a tepsiméret, ami 24x34-es ebben az esetben. Szóval nem a nagy gáztepsit, hanem annál kicsit keskenyebbel kell használni. Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj ! A karamellás krémen nem érzett eléggé a karamell íze. Lehet hogy nem karamellizáltam meg rendesen ? Attól féltem ,ha sokáig olvasztom megég . Nem tudom,hogy ennek van e köze az ízéhez .Meddig karamellizáljam , várjak míg nagyon sötét nem lesz ,nem fog megégni ,nem lesz úgy keser? ?? Kérlek válaszolj,mert szeretném megsütni szülinapra. El?re is köszönöm. Üdv: Viola!
Kedves Viola! Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam netközelben a napokban. Elég sötétre kell karamellizálni a cukrot, mert különben nem lesz elég ízes. Én jó barnára szoktam, de nem szabad túl sokáig barnítgatni, mert tényleg megég. Valahogy el kell találni, csak ezt tudom mondani. Ha nem ódzkodsz a pudingportól, készítheted 1 csomag karamellás pudinggal, akkor biztos meglesz az íze. Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj! Köszönöm,hogy válaszoltál ! Ma megsütöttem még egyszer . A cukrot tovább karamellizáltam ,sötétebbre,ahogy írtad . Nagyon finom lett,köszönöm a segítséget! Szia:Viola