Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tutti-Frutti szelet

Tutti-Frutti szelet
Tutti-Frutti szelet
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi beszélgetés közben szóba kerültek gyermekkorunk cukorkái is, és eszembe jutott a Tutti-frutti nevű cukorka. Ebből indult ki, hogy kellene valami hasonló ízű sütit sütni, és ez lett belőle. Nem bántam meg, máskor is süni kell, mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Tésztája

Kém

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a szép és finom sütiket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát megsütjük, és kettőbe vágjuk.
  2. A margarint  porcukorral kikeverjük.
  3. A tejben a pudingokat megfőzzük, és hűlni hagyjuk.
  4. A puding kihűlése után hozzáadjuk a kikevert margarint.
  5. Rákenjük a piskótára, és befedjük a másik lappal.
  6. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, és rákenjük a piskótára, elsimítjuk.
  7. Megszórjuk csokireszelékkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36X30 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 027
elküldve: 7
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos tejszínes szelet, réteges pudingos, tejszínhabos sütemény pudingkrémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakos Istvánné
Erzsi / Lakos Istvánné Tue, 2013-10-01 09:18

Köszönöm a hozzászólást Helena26, féltem tőle, mert először sütöttem meg ezt a sütit, de jó sikerült.

1483
tojássárgája 8 db
tojásfehérje 8 db
porcukor 8 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 8 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
epres pudingpor 3 tasak
tej 7 dl
növényi habtejszín 300 ml
étcsokoládé 5 dkg