Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb 2.

Lúdláb 2.
Lúdláb 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy örök klasszikus.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
  3. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük.
  4. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos krémet.
  5. A tésztát félbevágjuk, közepét megkenjük a kihűlt krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy picit dermedjen.
  6. Ha megdermedt, akkor háromszögekre vágjuk a tésztát, és körbekenjük az olajjal elkevert olvasztott bevonóval.
  7. A bevonó dermedéséig visszarakjuk a hűtőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 68 515
elküldve: 14
receptkönyvben: 561
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Márton-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós szelet csokikrémmel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Linda75
Linda75 Fri, 2016-03-25 19:14

Kedves b-ors!
A hozzávalók között nincs leírva, hogy a tésztába mennyi olaj kell. A leírásban sem. Kérlek, írd már meg, mert én méricskélős vagyok, nem profi. Nagyon köszönöm. További jó sütögetést kívánok! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2016-03-25 19:24

Kedves Linda!
Ne haragudj a mai napig nem vettem észre hogy kimaradt az olaj :(
Én is abszolút méricskélős vagyok!! Saját hibámból maradt ki az olaj! Gyorsan megkerestem a receptemet, ami 1 dl olajat ír.
Remélem jól fog sikerülni a süti!
Még egyszer elnézést, kellemes ünnepeket kívánok :)

Linda75
Linda75 Fri, 2016-03-25 20:05

Köszönöm szépen a gyors választ! Neked és családodnak is Áldott Húsvétot kívánok! :)

olilami
olilami Sun, 2012-03-11 12:09

Nagyon jól néz ki és nagyon finom is lehet, de nekem a lúdláb csak párizsi krémmel (vaj nélkül) az igazi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-29 10:55

Nagyon szívesen :) Remélem jól fog sikerülni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 14:45

Hm... isteni! Imádom ezt a sütit! Eddig csak egyszer csináltam, de ez a recept jobbnak tűnik az enyémnél! Legközelebb erről csinálom!! Köszönet érte!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-28 16:40

Kedves Juteknet!
Valószínű azért nem úgy írtam a receptben, mert ember vagyok és nem tévedhetetlen...
Mint láthatod javítottam és köszönöm az észrevételt!
További szép napot!

Juteknet
Juteknet Sun, 2010-02-28 15:04

Ez egy nagyon jó kis recept csak annyi a pikantériája hogy egy főzött krémhez csak kihűlt állapotba szabad a vajas kémet keverni. Mert ha kicsit langyos is a krém a vaj kicsapódik és folyós fog maradni a krém, és a sütemény lapok közül ki fog mászni a krém.Ezt tapasztalatból mondom és szerintem ezt a recept küldő is tudja akkor miért nem úgy írja a receptben.

1541
cukor 6 ek
tojás 6 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 21 ml
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek