r
Nosalty Logó

A bejgli második élete

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
A bejgli második élete
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 2779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot alaposan megmossuk, és a héját lereszeljük. A bejgliket (legjobb, ha többféle) morzsává törjük.
  2. Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg. A tojásokat feltörjük, a fehérjéket és a sárgájukat külön edénybe tesszük.
  3. Robotgép edényébe tesszük a vajat és a tojások sárgáit. A gép dagasztókarjaival habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a rumaromát, és beleszórjuk a néhai bejglik morzsáit. Teljesen tészta állagúra keverjük.
  5. A tojásfehérjéket egy másik edényben kemény habbá verjük. Édesítőszerrel édesítjük, és óvatosan beleforgatjuk a reszelt citromhéjat.
  6. Egy kerámia vagy hőálló sütőedényt vajjal kikenünk. Beletesszük az összekevert tésztát. Beborítjuk almaszeletekkel, és megszórjuk fahéjjal. Óvatosan ráhalmozzuk a tojáshabot.
  7. Sütőbe tesszük, és százhetven fokon addig sütjük, ameddig a hab aranybarna nem lesz.
  8. Az elkészült süteményt kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1063
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Ajánló

Mindenkinek, aki nem szereti kidobni a megmaradt süteményeket. Ezzel a módszerrel bármilyen sütemény új életre kelthető. Viszont egyáltalán nem diabetikus, ezért éppen csak megkóstoltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nincs karácsony bejgli nélkül. Sőt, továbbmegyek, nincs karácsony sok-sok bejgli nélkül. Már évek óta a családunk kedves nőtagjai a férfitagok örömeit keresve mindenféle finom bejgliket sütnek. Ez még nem is lenne akkora baj, de akkora mennyiségben, mintha sokféle más finomság nem is készülne. Így az ünnep elején még mindenki el-el csipeget néhány szeletet, de az ünnep végére már mindenki eltelik az ételekkel. Mivel először mi férfiak lopva rá-rá járunk a bejglikre, később már nem fűlik hozzá a fogunk. Ezért az ünnepek után csak nézegetjük egymást és a megmaradt, száradófélben lévő bejgliket. Lassan-lassan azért valahogy csak elkopnak egy-egy reggeli kakaóhoz vagy tejhez. Ennek vetett most radikálisan véget Edit menyünk, aki egyben a lányunokáink anyukája is. Kreatív gondolkodásával új életet lehelt a megmaradt bejglikbe. Az elkészült édesség viszont egyáltalán nem diabetikus. Annyira finomra sikerült, hogy a nálunk megmaradtakat én is feldolgoztam, az újévet köszöntő barátaink nagy örömére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...