Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábés göngyölt csirkemell

Karalábés göngyölt csirkemell
Karalábés göngyölt csirkemell
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt már évek óta készítem, mikor 4-5 éve megtaláltam a Nők Lapjában. A receptet kivágtam, ami az évek alatt  kissé megviselt állapotba került. Ekkor hogy hogy nem idén újra megjelent a Nők Lapja Konyha 2011 márciusi számában, amikor is újra elkészítettem. Nagyon szeretjük, igazán pikáns íze van, és mi nem eszünk hozzá köretet, hiszen a karalábés répa bőven elegendő a husi mellé.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Köretként burgonyát vagy friss kenyeret adhatunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk.
  2. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5 dl vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  3. Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük.
  4. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).
  5. A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, a tejszínt, az ételízesítőt, majd folyamatosan keverve, sűrűre főzzük.
  6. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval, borssal, szerecsendióval illatosítjuk, és összeforraljuk.
  7. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és sütjük, pirítjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 664
elküldve: 1
receptkönyvben: 205
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséges rakott csirke póréhagymával, póréhagymás-karalábés rakott csirkemell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2020-06-28 22:01

Én is elkészítettem ezt a tökéletes receptet:-) Mennyei étek, imádnivalóan szaftos, ízes és a göngyölt csirkemell teljessé teszi az élvezetet. Én krumplipürével tettem az asztalra, mert azt is szeretjük. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Sun, 2011-10-02 11:28

Szia Andi!
Nagyon tetszik ez a recept, elmentettem, és hamarosan ki is fogom próbálni.
Nem értek valamit, és ne haragudj, hogy ezt pont nálad kérdezem meg. Ilyen sokféle finomság mellé, ami igazi ízt ad az ételnek, miért kell ételízesítőt tenni. Én nagyon ellene vagyok, sosem használok. Szerintem ugyanazt az ízt adja az összes ételnek, meg nem is egészséges. Mégegyszer: ne haragudj, de már régebb óta meg akartam valakitől kérdezni és most kerítettem rá sort.
Üdv, WM

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2011-10-02 11:35

Szia WhiteMagic!
ez van az eredeti receptben, és van igazságod, én is idegenkedem a hagyományos ételízesítőtől, viszont a bio-, reformboltokban kapható sómentes ételízesítőket szeretem használni, hiszen abban csak szárított zöldségek vannak. Egy ideje már csak ezt használom tengeri sóval, vagy Himalája sóval és sokkal finomabb minden.
Üdv, Andi

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2011-10-02 10:03

Kedves Koszinder!
köszi szépen, én is nagyon szeretem Lajos Mari receptjeit. Hát igen, a tapasztalat az tapasztalat.
Üdv, Andi

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-10-02 10:04

Kedves Andi!
Szívből örülök, hogy kiszúrtad ezt a receptet - hiába van meg az említett újságszám, én átsiklottam felette, pedig ez épp az én ízlésem! Köszönöm!
Máskülönben (megnéztem) ez Lajos Mari főztje, akinek nagyon tisztelem a receptjeit, pontatlant még sohasem találtam közöttük, pedig a 66 karácsonyi süteményt szinte teljes terjedelmében megsütöttem már.
Ja, és a te sülted épp úgy néz ki, mint az övé, gratulálok!
Üdvözöl: Koszider

310
póréhagyma 20 dkg
sárgarépa 50 dkg
karalábé 75 dkg
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
ételízesítő 1 ek
csirkemell filé 60 dkg
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
bacon 8 szelet
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 12 g
edami sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
víz 2.5 dl