r
Nosalty Logó

Karalábés göngyölt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Karalábés göngyölt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7508 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2690 mg
  • Nátrium
    2835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1937.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4306 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2813 micro
Összesen 2462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    557 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk.
  2. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5 dl vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  3. Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük.
  4. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).
  5. A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, a tejszínt, az ételízesítőt, majd folyamatosan keverve, sűrűre főzzük.
  6. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval, borssal, szerecsendióval illatosítjuk, és összeforraljuk.
  7. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és sütjük, pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5918
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 02.

Ajánló

Köretként burgonyát vagy friss kenyeret adhatunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábés göngyölt csirkemell
NovakAndi 48 recept

Ezt az ételt már évek óta készítem, mikor 4-5 éve megtaláltam a Nők Lapjában. A receptet kivágtam, ami az évek alatt  kissé megviselt állapotba került. Ekkor hogy hogy nem idén újra megjelent a Nők Lapja Konyha 2011 márciusi számában, amikor is újra elkészítettem. Nagyon szeretjük, igazán pikáns íze van, és mi nem eszünk hozzá köretet, hiszen a karalábés répa bőven elegendő a husi mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek