r
Nosalty Logó

Tűzlabdák csirkéből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Tűzlabdák csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 536 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2145 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 536 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6421.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    3047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    531 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2145 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkéket kicsontozzuk, és vékonyra szeleteljük. Ügyeljünk arra, hogy elég nagyok legyenek, és a paprikát teljesen körbeöleljék.
  2. A jalapeno paprikákat kimagozzuk, és sajttal, reszelt fokhagymával, megtöltjük.
  3. A paprikákat egy darab szalonnávalbetekerjük, feltétlenül zárjuk le a jalapeno végét egy kis bacon-nel.
  4. Acsirkét szorosan rátekerjük, és még egy réteg bacont csavarunk köré. Fogpiszkálókkal rögzítjük. Akkor jó, ha kemény kis labdákká állnak össze.
  5. Sütőben vagy grillen közepes hőfokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15431
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A neten találtam egy receptet, ahol csak jalapeno paprikát töltöttek meg krémsajttal. Megmutattam a páromnak, hátha kedvet kap hozzá. Amikor meglátta, hosszú élménybeszámolóba kezdett...otthon a szülőföldjén, Texasban csirkemellébe töltik a jalapeno paprikát. Az igazat megvallva sajtkrém-töltelék volt benne, nekem ízlett, de a férjem szerint kemény sajttal finomabb. Ezért mindenki ízlése szerint válassza ki a töltelékhez szükséges sajtot. Arra gondoltam, hogy mással is meg lehetne tölteni. Öteleteket nagyon szívesen fogadok:). Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (17)

Éva-Anyóca

Kedves Kristina!Nagyon érdekes a neve az ételnek!A fénykép csodás, és guszta!Kipróbálom,köszi szépen. :-)))) Ugye nem baj , ha nem ilyen paprikát teszek bele? Bocsi!!! Mi az a csörögepaprika??A másikat ismerem, csak er?s.Nagyon ügyes recept.Szép napot!Éva-Anyóca

RAW

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szépen köszönöm a sok dicséreted:) Szerintem biztos finom lesz másfajtával is, én még nem próbáltam így feltétlenül írd meg hogy milyen. A családom hívta így, azt hiszem ez a neve ha nem kérlek javíts ki ........kerek piros száraz paprika......ez a neve?! :)))) De szerintem nem kell bele így is nagyon csíp?s!! Mégegyszer köszike. Neked is szép napot! Krisztina

RAW

Kedves Éva-Anyóca! Köszike, hogy rákérdeztél:) levettem ..ugyanis nem hiszem hogy nagyobb körökben így hívják, lehet csak a nagymamám nevezte így, bennem meg így maradt meg.... Minden esetre mégegyszer köszönöm. Azt azért kérlek áruld el hogy mi a neve:))) Tisztelettel krisztina

Edit

Eltudnék képzelni benne egy kis f?szeres feta sajtkeveréket. / lila hagyma kockák , kevés feta, bors, apróra vágott sonkaszalámi, vaj , trappista sajt reszelve,kis füstölt sajt reszelve, fokhagyma reszelve, petrezselyemzöld apróra vágva / Jól összekeverni és ezzel megtölteni.Hmmm biztos fincsi lenne:))) Üdv Edit

RAW

Kedves Edit! Nagyon bele találtál, én is hasonlóan szeretem. Tettem bele fokhagymát, szárított paradicsomot, stb....ezért mondta a férjem, hogy így neki túl sok volt..... Az biztos, hogy a Te f?szervariácioddal is kifogom próbálni:) Nagyon szépen köszönöm a pompás öteletett. Tisztelettel Krisztina

Edit

Kedves Krisztina ! Nagyon szívesen. S?t van még egy ötletem. Egyszer? körözöttel is meglehetne tölteni.Üdv Edit

RAW

Kedves Edit! Ebben biztos lehet valami.... hmmm ez is nagyon finoman hangzik:) azt hiszem a következ? alkalommal mindegyik csirke más tölteléket fog tartalmazni:D Mégegyszer köszike a jó öteleteket. Tisztelettel Krisztina

nyamóka

H????, ez de jól hangzik, ezt biztos, hogy kipróbálom! Érzem, hogy nagyon fogjuk szeretni! :-) A fotó is nagyon tetszik! :-) Üdvözöl: Éva

RAW

Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm a sok dícséretet. Nekünk is nagyon ízlett:))) Jó étvágyat kívánok hozzá. Tisztelettel Krisztina

Törölt felhasználó

Jó ksi recept! Mr Smith szereti a csíp?s paprikát, egyszer meglepem vele! Én, ha spanyolos beütést akarnék, akkor manchengo sajtot választanék, ha amerikai irányba mennék, akkor fehér, vagy vörös cheddar sajtra tenném a voksot. De a fetát én is abszolut jó ötletnek tartom!:))) Köszi a recit! Szeretettel: Mrs Smith

RAW

Kedves Mrs Smith! Nagyon szépen köszönöm a hozzá szólást örülök , hogy tetszik. A párom is a vörös/fehér cheddar sajtra szavazott:) én feltétlenül kifogom próbálni a manchengo sajttal nagyon szépen köszönöm az ötletet. Tudod attól tartottam hogy nem fog egyenletesen átsülni a gombóc formája miatt.....semmi gond nem volt vele. Szeretettel Krisztina

RAW

Kedves Mrs Smith azt még elfelejtettem megkérdezni hogy van-e olyan, hogy csöröge paprika vagy csak a családom szeret új neveket osztogatni:)))))) Köszike Szerettel Krisztina

Törölt felhasználó

Kedves Krisztina! Itt törtük a fejünket Mr Smith-tel, de mi nem ismerünk olyat, hogy csöröge paprika. Leírás alapján a cseresznyepaprika, vagy az attól kisebb, de szintén kerek pici piros paprika ugrik be. Annak viszont nem tudom most a nevét. Ha lenne egy fotó... erre az emilre eldobhatod: bemberem@freemail.hu Akkor utánajárunk! Mr Smith azt gondolja, hogy biztos azért hívja így a scalád, mert ha száraz, akkor csörög...:DD A sajttal kapcsolatban, Szerintem Te lehet, hogy könnyebben hozzájutsz lágy, vagyis puha manchengohoz, az talán a jobb választás ebben az esetben. Szeretettel: Mrs Smith

RAW

Kedves Mrs Smith! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, azt hiszem Mr Smith-nek igaza van azért hívták csörögének mert csörgöt:) cseresznyepaprika....hm az lesz:D Az igazat megvalva én szárított chili paprikát használok, de azt nem mertem leírni hogy töltsd meg a jalapeno parikát chilivel.... elmentettem az e-mail címet köszönöm szépen. Szerintem is jobb választás, nem vagyok oda az amerikai sajtokért. Nagyon szépen köszönöm ....hmmm csörögeparika ezen is lehetne egy jót nevetni..... Sok szeretettel Krisztina

Éva-Anyóca

Kedves Kristina! ?szinte leszek, ez a paprika az én tudásom szerint az er?spaprika.Annak is a leger?sebbike.Anyósom és anyumék szoktak termelni, nagyságra kb. 3-6 cm nagyságú, hosszú vékony, és t?zpiros szín?, fel szokták f?zni, mint egy nyakláncot, és felakasztják, és kiszárad.Akkor valóban, a magja miatt csörg? hangot ad, ha megrázzuk.Amúgy , szerintem erre gondolhatsz vissza, de van ez ilyen alakú, csak hosszabb, kb. 8-10 cm hosszú, és van cseresznyepaprika, de annak ugye akkora nagysága van, mint a cseresznyének, amúgy, mindegy, mert ha er?s, akkor er?s, mindegy mekkora nagyságú és formájú.A tuti: legyen er?s:-))))) Meg az is tuti, hogy ha nem is bombaer?vel, de sajttal, meg Edit,most nagyot nyeltem, tanácsaival ellátva, valamit kombinálok én is!Köszi!Remélem,sikerült valamit mondanom a paprikáról.De a többiek is adtak tanácsot,és tapasztalatukból is írták, azok is nagyon jók,s?t,..hm....Éva-Anyóca

Edit

Kedves Anyóca. Én szoktam paprikát parázs fölött sütni, ami megvan töltve körözöttel. Nagyon finom. Majd nyáron megcsinálom és felteszem ide! Üdv Edit

RAW

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szépen köszönöm a segítséget a paprikák ügyében, segítettél vissza emlékezni:) a lényeg az, hogy csörögjön, és er?s legyen.... Valami nekem is eszembe jutott házikolbász, kevés hagyma, paradicsom apróra vágva, lecsósan átsütve utána meg szépen hozzá keverjük a sajtot ha már nem meleg és szépen megtöltjük a paprikát.....hm.... majd kérlek írd meg hogy Te mi mellett döntöttél. Jó éjt, tisztelettel Krisztina

Éva-Anyóca

Kedves laraed!Úgy megtöltötted,a husit, hogy most így vacsi után, tudnék egy nagy szeletet enni, hát, ahogy látom, a Te fantáziádat is elindította ez a recept!:-)))Szép estét!Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves laraed!Várom a körözöttes paprikád receptjét és a nyarat is!!!!:-)))))))) Szép estét, és kitartást erre a hidegre!!!Én személy szerint utálom.Már a havat se bírom nézni, ennyi elég volt.De, nem én döntöm el,hm.....sajnos!Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Kristina!Megírom, hogy mivel töltöttem meg a csirkét, lehet kombinálok a tiedéb?l is ,meg amit laraed-Edit írt.Aztán felrakom.Remélem, majd tetszeni fog.Szép napot a csodás, jéghideg, havas,(legalábbis itt!:-(((-sajna), mai napra, én már tavaszt szeretnék, ilyenkor az agyam is lefagy, alig van f?zési ötletem, meg kedvem se alkotni, f?leg nagy evészet után, de enni muszáj,igaz??? :-)))Éva-Anyóca

RAW

Kedves Éva-Anyóca! Biztos vagyok benne hogy valami nagyon szupert fogsz alkotni. Én sem szeretem a hideget, legalabbis 2-hétnél nem tovább.....Lazíts egy kicsit :) habár igazad van enni azért muszáj. Tisztelettel Krisztina

Éva-Anyóca

Kedves Kristina! Köszi a jó tanácsot, szeretném megfogadni, de nem igazán megy.Itt sajna nem két hét a tél, és én hiába doppingolom magam, nagyon nehéz, és iszonyat messze még a tavasz,csak várom,várom,...és remélem mihamarabb jön. :-))) Nem úgy mint tavaly, mert az nem is volt tavasz.:-(( Megpróbálok finomat kreálni, és ha tetszést arat, felrakom. Szép estét, holnapra szép napot kívánok!Éva-Anyóca

RAW

Kedves Éva-Anyóca! A nagy melegnek is megvan a hátránya, pláne ha 9-hónapig tart:) Remélem jól telnek napjaid az ünnepek után, sok sikert a a f?zéshez, és szép napot hozzá:)

Éva-Anyóca

Kedves Kristina! Köszi szépen, telnek, lassan,de minden visszaáll, a régi útra, mintha nem is lett volna pihenés, karácsony, ünnep!:-(( Próbálkozok a f?zéssel, mihelyt olyat alkotok, fénykép, és ha ide leszek engedve, fel is rakom.A fiam ezt most már csak hétvégén engedi, ugyanis tanul.Informatikát is, és azt ezen tudja, f?leg, ha itt kapja a leckét, szóval kemény a suli,de szorgalmasan tanul,, szerencsére, ahogy a lányom is, csak ? még 12 éves,hatodikos.Azért az is kemény, nekünk anno, nem ilyen volt, vagy csak az emlékeim szépítik meg??:-)))) Hát, nem tudom, 9 hónap sok,hmm...lehet, azért egyszer bevállalnám, egyben azt a 9 hónapot.Azt kiderül, megy, vagy nem.Tavaly nem is volt nyarunk!!!:-(((El?tte meg a majd 38-40 fokos h?séget adó nyári meleg, 2009-ben, az se volt piskóta, nem gy?ztünk locsolni.De tavaly nem kellett alig volt napos id?,:-(((( Idén, remélem, normális tavasz és nyár lesz, várjuk, de nagyon.:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

RAW

Jaj Drága Éva-Anyóca neharagudj hogy mág nem válaszoltam....még mindíg dobozolom a dolgainkat a nagy útra:) Biztos nagyon sokat tanul a nagy fiad, szerintem is nehezebb lehet a suli abból amiket hallok. Azért remélem hamarosan megint láthatunk valami fincsit T?led:)Azt mondod, hogy nem volt meleg múlt nyáron az egész országban? Itt St. Louis-ban 4-évszak van úgy mint otthon, szeretem az id?járást itt csak az emberek nagyon .....inkább nem is mondom. Mint már említettem sajnos tapasztalatom nincs Floridával kapcsolatban, de nagyon sokáig Texasban éltem, és bizony nem csak havat nem láttunk de még hideg sem volt. Igaz múlt évben ismer?seim küldet képet hóról Houston-ban:)) Texasban 2-hét tavasz volt és az ?ssz valahogy elmardat, egy szép napon arra ébredsz hogy a levelek lehullottak. A nyarak h?ségben teltek, és a páratartalom olyan magas, hogy amikor legyezed magad forró vízet csapsz az arcodba, a leveg?böl. De még így is vissza mennék, az eggyik legjobb hely ahol valaha is éltem:))) Nagyon szép napot kívánok Neked. Üdvözöl:Krisztina

Éva-Anyóca

Kedves Kristina! Els?nek is köszi, hogy a családod, és a költözés ellenére válaszolsz a levelekre, hozzászólásokra. :-))) Hát tudod, Texas-t is megnézném, mondjuk két-három hétre!!:-))) Itt is van négy évszak, de sajna, az elmúlt jó pár év észrevétele, hogy összemosódik az egész.Iszonyat sok hó és hideg után jön a tavasz, és várod, a fokozatos felmelegedést, a hóvirágot, a hóolvadást, a fokozatos füvesedést, a fák rügyezését, és a napot, hogy egyre többet süssön.Na, ez valahogy kb. két -három hét alatt végbemegy, tavaly húsvét igaz márciusban volt, de esett, és majd lefagytunk, szóval a sok es? is betett!!Aztán, amikor azt hiszed, hogy na jön a tavasz, akkor bevágódik a nap, a forróság, és alig kapsz leveg?t, és amíg el?z? héten még melegít?fels? is volt rajtam reggel, amikor reggel megyek, dokihoz, suliba kísérem a lányt, bármi,most már csak póló kell, és alig kapsz leveg?t,(mondjuk asztmás is vagyok,:-(((-szóval kiakadás), és itt a nyár.Egyszóval, minden átmenet nélkül érkezik egyik évszak a másik után, és itt ez a baj!!!:-((((Nem tudsz semmi módon felkészülni a következ? évszakra, se szellemileg, se lelkileg, se érzelmileg, se egészségileg,sehogy,:-(((( Bummmmm,. és ott van, azt bírod vagy nem!! Kitartást, jó pakolást, és írj, ha sikerült a költözés:-)))) Én is próbálok sütni-f?zni, de sok az ismert recept, úgyhogy azért nem rakom fel.Bocsi.:-((( Most nincs nagyon ötletem, amiket meg itt kaptam T?letek, majd most kerülnek megalkotásra. Aztán majd belendülök én is. :-))) Szép estét! Éva-Anyóca

RAW

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm szépen a kedves szavakat. Remélem az egészséged is meg a hangulatod is jobb lesz a tavasz beköszöntével. Igazad van én sem rakom fel a régi jól bevált recepteket abból sok van és finomak is:) Remélem hamarosan megint találkozunk (itt). Kellemes Vasárnapot ! Krisztina

lizabennet

Nem kaptam fogpiszkalot ezert inkabb egymasra raktama hozzavalokat - igy is isteni lett! Csak fele adag jalapenot hasznaltam, legkozelebb batrabb leszek..

RAW

Kedves Lizabennet! Nagyon szépen köszönöm hogy kipróbáltad a receptem, és nagyon örülök, hogy ízlet. Tudod szerintem nagyon jó ötlet volt hogy egymásra rétegezted, eltudom így képzelni rakottasan ezt feltétlenül ki fogom próbálni:) azt hiszem a sült jalapeno megközelít?leg sem olyan "élesen" er?s mint a friss. Tovabbi kellemes hétvégét kívánok Neked és Családodnak. Tisztelettel Krisztina

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek