Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzlabdák csirkéből

Tűzlabdák csirkéből
Tűzlabdák csirkéből
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam egy receptet, ahol csak jalapeno paprikát töltöttek meg krémsajttal. Megmutattam a páromnak, hátha kedvet kap hozzá. Amikor meglátta, hosszú élménybeszámolóba kezdett...otthon a szülőföldjén, Texasban csirkemellébe töltik a jalapeno paprikát. Az igazat megvallva sajtkrém-töltelék volt benne, nekem ízlett, de a férjem szerint kemény sajttal finomabb.
Ezért mindenki ízlése szerint válassza ki a töltelékhez szükséges sajtot. Arra gondoltam, hogy mással is meg lehetne tölteni. Öteleteket nagyon szívesen fogadok:). Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkéket kicsontozzuk, és vékonyra szeleteljük. Ügyeljünk arra, hogy elég nagyok legyenek, és a paprikát teljesen körbeöleljék.
  2. A jalapeno paprikákat kimagozzuk, és sajttal, reszelt fokhagymával, megtöltjük.
  3. A paprikákat egy darab szalonnával betekerjük, feltétlenül zárjuk le a jalapeno végét egy kis bacon-nel.
  4. A csirkét szorosan rátekerjük, és még egy réteg bacont csavarunk köré. Fogpiszkálókkal rögzítjük. Akkor jó, ha kemény kis labdákká állnak össze.
  5. Sütőben vagy grillen közepes hőfokon megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 335
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke szalonnába göngyölve, jalapeno paprikával töltött szalonnás csirke, sajttal töltött jalapeno csirkébe töltve

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-07-07 13:53

Szervusztok!
Természetesen másfajta paprikát is lehet használni csak arra ügyeljünk, hogy kemény legyen.
A sajtba lehet borsot, szárított paradicsomot stb.. is tenni.
Üdv,
RAW/Kristina

bkunb
bkunb Fri, 2011-02-18 16:05

sziasztok!

nekem nem volt itthon bacon-öm, ezért kirántottam a husikat, és a jalapenot pepperónival helyettesítettem, de így is nagyon finom lett! köszi a receptet:)

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2011-01-09 17:22

Kedves Lizabennet!
Nagyon szépen köszönöm hogy kipróbáltad a receptem, és nagyon örülök, hogy ízlet. Tudod szerintem nagyon jó ötlet volt hogy egymásra rétegezted, eltudom így képzelni rakottasan ezt feltétlenül ki fogom próbálni:) azt hiszem a sült jalapeno megközelítőleg sem olyan "élesen" erős mint a friss. Tovabbi kellemes hétvégét kívánok Neked és Családodnak.
Tisztelettel Krisztina

lizabennet
lizabennet Sun, 2011-01-09 16:57

Nem kaptam fogpiszkalot ezert inkabb egymasra raktama hozzavalokat - igy is isteni lett! Csak fele adag jalapenot hasznaltam, legkozelebb batrabb leszek..

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2011-01-09 14:54

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen a kedves szavakat. Remélem az egészséged is meg a hangulatod is jobb lesz a tavasz beköszöntével. Igazad van én sem rakom fel a régi jól bevált recepteket abból sok van és finomak is:) Remélem hamarosan megint találkozunk (itt).
Kellemes Vasárnapot ! Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-07 21:09

Kedves Kristina! Elsőnek is köszi, hogy a családod, és a költözés ellenére válaszolsz a levelekre, hozzászólásokra. :-)))
Hát tudod, Texas-t is megnézném, mondjuk két-három hétre!!:-)))
Itt is van négy évszak, de sajna, az elmúlt jó pár év észrevétele, hogy összemosódik az egész.Iszonyat sok hó és hideg után jön a tavasz, és várod, a fokozatos felmelegedést, a hóvirágot, a hóolvadást, a fokozatos füvesedést, a fák rügyezését, és a napot, hogy egyre többet süssön.Na, ez valahogy kb. két -három hét alatt végbemegy, tavaly húsvét igaz márciusban volt, de esett, és majd lefagytunk, szóval a sok eső is betett!!Aztán, amikor azt hiszed, hogy na jön a tavasz, akkor bevágódik a nap, a forróság, és alig kapsz levegőt, és amíg előző héten még melegítőfelső is volt rajtam reggel, amikor reggel megyek, dokihoz, suliba kísérem a lányt, bármi,most már csak póló kell, és alig kapsz levegőt,(mondjuk asztmás is vagyok,:-(((-szóval kiakadás), és itt a nyár.Egyszóval, minden átmenet nélkül érkezik egyik évszak a másik után, és itt ez a baj!!!:-((((Nem tudsz semmi módon felkészülni a következő évszakra, se szellemileg, se lelkileg, se érzelmileg, se egészségileg,sehogy,:-(((( Bummmmm,. és ott van, azt bírod vagy nem!!
Kitartást, jó pakolást, és írj, ha sikerült a költözés:-))))
Én is próbálok sütni-főzni, de sok az ismert recept, úgyhogy azért nem rakom fel.Bocsi.:-(((
Most nincs nagyon ötletem, amiket meg itt kaptam Tőletek, majd most kerülnek megalkotásra. Aztán majd belendülök én is. :-)))
Szép estét! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-01-06 16:09

Kedves Kristina! Köszi szépen, telnek, lassan,de minden visszaáll, a régi útra, mintha nem is lett volna pihenés, karácsony, ünnep!:-((
Próbálkozok a főzéssel, mihelyt olyat alkotok, fénykép, és ha ide leszek engedve, fel is rakom.A fiam ezt most már csak hétvégén engedi, ugyanis tanul.Informatikát is, és azt ezen tudja, főleg, ha itt kapja a leckét, szóval kemény a suli,de szorgalmasan tanul,, szerencsére, ahogy a lányom is, csak ő még 12 éves,hatodikos.Azért az is kemény, nekünk anno, nem ilyen volt, vagy csak az emlékeim szépítik meg??:-))))
Hát, nem tudom, 9 hónap sok,hmm...lehet, azért egyszer bevállalnám, egyben azt a 9 hónapot.Azt kiderül, megy, vagy nem.Tavaly nem is volt nyarunk!!!:-(((Előtte meg a majd 38-40 fokos hőséget adó nyári meleg, 2009-ben, az se volt piskóta, nem győztünk locsolni.De tavaly nem kellett alig volt napos idő,:-((((
Idén, remélem, normális tavasz és nyár lesz, várjuk, de nagyon.:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2011-01-07 15:30

Jaj Drága Éva-Anyóca neharagudj hogy mág nem válaszoltam....még mindíg dobozolom a dolgainkat a nagy útra:) Biztos nagyon sokat tanul a nagy fiad, szerintem is nehezebb lehet a suli abból amiket hallok. Azért remélem hamarosan megint láthatunk valami fincsit Tőled:)Azt mondod, hogy nem volt meleg múlt nyáron az egész országban? Itt St. Louis-ban 4-évszak van úgy mint otthon, szeretem az időjárást itt csak az emberek nagyon .....inkább nem is mondom. Mint már említettem sajnos tapasztalatom nincs Floridával kapcsolatban, de nagyon sokáig Texasban éltem, és bizony nem csak havat nem láttunk de még hideg sem volt. Igaz múlt évben ismerőseim küldet képet hóról Houston-ban:)) Texasban 2-hét tavasz volt és az őssz valahogy elmardat, egy szép napon arra ébredsz hogy a levelek lehullottak. A nyarak hőségben teltek, és a páratartalom olyan magas, hogy amikor legyezed magad forró vízet csapsz az arcodba, a levegőböl.
De még így is vissza mennék, az eggyik legjobb hely ahol valaha is éltem:)))
Nagyon szép napot kívánok Neked.
Üdvözöl:Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-05 22:04

Kedves Kristina! Köszi a jó tanácsot, szeretném megfogadni, de nem igazán megy.Itt sajna nem két hét a tél, és én hiába doppingolom magam, nagyon nehéz, és iszonyat messze még a tavasz,csak várom,várom,...és remélem mihamarabb jön. :-))) Nem úgy mint tavaly, mert az nem is volt tavasz.:-((
Megpróbálok finomat kreálni, és ha tetszést arat, felrakom. Szép estét, holnapra szép napot kívánok!Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2011-01-06 15:15

Kedves Éva-Anyóca!
A nagy melegnek is megvan a hátránya, pláne ha 9-hónapig tart:) Remélem jól telnek napjaid az ünnepek után, sok sikert a a főzéshez, és szép napot hozzá:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-05 11:42

Kedves Kristina!Megírom, hogy mivel töltöttem meg a csirkét, lehet kombinálok a tiedéből is ,meg amit laraed-Edit írt.Aztán felrakom.Remélem, majd tetszeni fog.Szép napot a csodás, jéghideg, havas,(legalábbis itt!:-(((-sajna), mai napra, én már tavaszt szeretnék, ilyenkor az agyam is lefagy, alig van főzési ötletem, meg kedvem se alkotni, főleg nagy evészet után, de enni muszáj,igaz??? :-)))Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2011-01-05 14:36

Kedves Éva-Anyóca!
Biztos vagyok benne hogy valami nagyon szupert fogsz alkotni. Én sem szeretem a hideget, legalabbis 2-hétnél nem tovább.....Lazíts egy kicsit :) habár igazad van enni azért muszáj.
Tisztelettel Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 21:39

Kedves laraed!Várom a körözöttes paprikád receptjét és a nyarat is!!!!:-))))))))
Szép estét, és kitartást erre a hidegre!!!Én személy szerint utálom.Már a havat se bírom nézni, ennyi elég volt.De, nem én döntöm el,hm.....sajnos!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 21:25

Kedves laraed!Úgy megtöltötted,a husit, hogy most így vacsi után, tudnék egy nagy szeletet enni, hát, ahogy látom, a Te fantáziádat is elindította ez a recept!:-)))Szép estét!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 21:27

Kedves Kristina! Őszinte leszek, ez a paprika az én tudásom szerint az erőspaprika.Annak is a legerősebbike.Anyósom és anyumék szoktak termelni, nagyságra kb. 3-6 cm nagyságú, hosszú vékony, és tűzpiros színű, fel szokták fűzni, mint egy nyakláncot, és felakasztják, és kiszárad.Akkor valóban, a magja miatt csörgő hangot ad, ha megrázzuk.Amúgy , szerintem erre gondolhatsz vissza, de van ez ilyen alakú, csak hosszabb, kb. 8-10 cm hosszú, és van cseresznyepaprika, de annak ugye akkora nagysága van, mint a cseresznyének, amúgy, mindegy, mert ha erős, akkor erős, mindegy mekkora nagyságú és formájú.A tuti: legyen erős:-))))) Meg az is tuti, hogy ha nem is bombaerővel, de sajttal, meg Edit,most nagyot nyeltem, tanácsaival ellátva, valamit kombinálok én is!Köszi!Remélem,sikerült valamit mondanom a paprikáról.De a többiek is adtak tanácsot,és tapasztalatukból is írták, azok is nagyon jók,sőt,..hm....Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 21:49

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget a paprikák ügyében, segítettél vissza emlékezni:) a lényeg az, hogy csörögjön, és erős legyen.... Valami nekem is eszembe jutott házikolbász, kevés hagyma, paradicsom apróra vágva, lecsósan átsütve utána meg szépen hozzá keverjük a sajtot ha már nem meleg és szépen megtöltjük a paprikát.....hm.... majd kérlek írd meg hogy Te mi mellett döntöttél.
Jó éjt, tisztelettel Krisztina

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-01-04 21:32

Kedves Anyóca. Én szoktam paprikát parázs fölött sütni, ami megvan töltve körözöttel. Nagyon finom. Majd nyáron megcsinálom és felteszem ide! Üdv Edit

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 18:38

Kedves Krisztina! Itt törtük a fejünket Mr Smith-tel, de mi nem ismerünk olyat, hogy csöröge paprika. Leírás alapján a cseresznyepaprika, vagy az attól kisebb, de szintén kerek pici piros paprika ugrik be. Annak viszont nem tudom most a nevét. Ha lenne egy fotó... erre az emilre eldobhatod: bemberem@freemail.hu Akkor utánajárunk! Mr Smith azt gondolja, hogy biztos azért hívja így a scalád, mert ha száraz, akkor csörög...:DD A sajttal kapcsolatban, Szerintem Te lehet, hogy könnyebben hozzájutsz lágy, vagyis puha manchengohoz, az talán a jobb választás ebben az esetben. Szeretettel: Mrs Smith

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 19:22

Kedves Mrs Smith! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, azt hiszem Mr Smith-nek igaza van azért hívták csörögének mert csörgöt:) cseresznyepaprika....hm az lesz:D
Az igazat megvalva én szárított chili paprikát használok, de azt nem mertem leírni hogy töltsd meg a jalapeno parikát chilivel.... elmentettem az e-mail címet köszönöm szépen.
Szerintem is jobb választás, nem vagyok oda az amerikai sajtokért.
Nagyon szépen köszönöm ....hmmm csörögeparika ezen is lehetne egy jót nevetni.....
Sok szeretettel Krisztina

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 15:48

Jó ksi recept! Mr Smith szereti a csípős paprikát, egyszer meglepem vele! Én, ha spanyolos beütést akarnék, akkor manchengo sajtot választanék, ha amerikai irányba mennék, akkor fehér, vagy vörös cheddar sajtra tenném a voksot. De a fetát én is abszolut jó ötletnek tartom!:))) Köszi a recit! Szeretettel: Mrs Smith

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 16:24

Kedves Mrs Smith azt még elfelejtettem megkérdezni hogy van-e olyan, hogy csöröge paprika vagy csak a családom szeret új neveket osztogatni:))))))
Köszike
Szerettel Krisztina

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 16:26

Kedves Mrs Smith!
Nagyon szépen köszönöm a hozzá szólást örülök , hogy tetszik. A párom is a vörös/fehér cheddar sajtra szavazott:) én feltétlenül kifogom próbálni a manchengo sajttal nagyon szépen köszönöm az ötletet. Tudod attól tartottam hogy nem fog egyenletesen átsülni a gombóc formája miatt.....semmi gond nem volt vele.
Szeretettel Krisztina

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-01-04 13:49

Hűűűű, ez de jól hangzik, ezt biztos, hogy kipróbálom! Érzem, hogy nagyon fogjuk szeretni! :-)
A fotó is nagyon tetszik! :-) Üdvözöl: Éva

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 14:32

Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm a sok dícséretet. Nekünk is nagyon ízlett:))) Jó étvágyat kívánok hozzá.
Tisztelettel Krisztina

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-01-04 13:35

Eltudnék képzelni benne egy kis fűszeres feta sajtkeveréket. / lila hagyma kockák , kevés feta, bors, apróra vágott sonkaszalámi, vaj , trappista sajt reszelve,kis füstölt sajt reszelve, fokhagyma reszelve, petrezselyemzöld apróra vágva / Jól összekeverni és ezzel megtölteni.Hmmm biztos fincsi lenne:))) Üdv Edit

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 14:24

Kedves Edit!
Nagyon bele találtál, én is hasonlóan szeretem. Tettem bele fokhagymát, szárított paradicsomot, stb....ezért mondta a férjem, hogy így neki túl sok volt..... Az biztos, hogy a Te fűszervariácioddal is kifogom próbálni:) Nagyon szépen köszönöm a pompás öteletett.
Tisztelettel Krisztina

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-01-04 18:35

Kedves Krisztina ! Nagyon szívesen. Sőt van még egy ötletem. Egyszerű körözöttel is meglehetne tölteni.Üdv Edit

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 18:40

Kedves Edit!
Ebben biztos lehet valami.... hmmm ez is nagyon finoman hangzik:) azt hiszem a következő alkalommal mindegyik csirke más tölteléket fog tartalmazni:D Mégegyszer köszike a jó öteleteket.
Tisztelettel Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 12:54

Kedves Kristina!Nagyon érdekes a neve az ételnek!A fénykép csodás, és guszta!Kipróbálom,köszi szépen. :-)))) Ugye nem baj , ha nem ilyen paprikát teszek bele? Bocsi!!! Mi az a csörögepaprika??A másikat ismerem, csak erős.Nagyon ügyes recept.Szép napot!Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 14:53

Kedves Éva-Anyóca! Köszike, hogy rákérdeztél:) levettem ..ugyanis nem hiszem hogy nagyobb körökben így hívják, lehet csak a nagymamám nevezte így, bennem meg így maradt meg....
Minden esetre mégegyszer köszönöm. Azt azért kérlek áruld el hogy mi a neve:)))
Tisztelettel krisztina

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 14:19

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szépen köszönöm a sok dicséreted:) Szerintem biztos finom lesz másfajtával is, én még nem próbáltam így feltétlenül írd meg hogy milyen. A családom hívta így, azt hiszem ez a neve ha nem kérlek javíts ki ........kerek piros száraz paprika......ez a neve?! :))))
De szerintem nem kell bele így is nagyon csípős!! Mégegyszer köszike.
Neked is szép napot! Krisztina

546
csirkemell filé 2 db
jalapeño 8 db
sajt 15 dkg
bacon 16 szelet
fokhagyma 2 gerezd