Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábéleves krumpligombóccal

Karalábéleves krumpligombóccal
Karalábéleves krumpligombóccal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A díszítés az unokáknak szólt, mert ők nem szeretik a levesben a zöldséget. Nekik kiszűröm, de ha díszletként van jelen akkor megeszik.
 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A gombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombóchoz a burgonyát főni tesszük.
  2.  Ezalatt a zöldséget megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, kevés víz hozzáadásával pár percig dinszteljük, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a vizet. Megsózzuk.
  3. A megfőtt burgonyát a vajjal áttörjük, ha meghűlt, hozzáadjuk a tojást,  a lisztet, a fűszereket, a búzadarát, a zúzott fokhagymát, vagy egy kevés reszelt hagymát.
  4. Vízes kézzel gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük (kb. 10 perc).
  5. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 390
elküldve: 11
receptkönyvben: 444
elkészítve: 11/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krumpligombócos zöldségleves, tejfölös karalábéleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci Sat, 2015-05-23 14:28

Kedves Piroska!

Ez a leves is nagyon finom, mindenkinek ízlett! Köszönöm szépen!:)

Mivel a gyermekeink nem szeretik a hús/májgombócot (nem tudni miért), ezért is esett a választásom erre a levesre-levesbetétre és Nekik is nagyon ízlett:)!

Akiknek nem sikerült a gombóc vagy szétfőtt írom, hogy az itteni hozzászólások alapján eleve 2 teáskanál búzadarát tettem a gombóc tésztájába és viszonylag nagyobb darabokat készítettem, így nem főtt szét és szerintem 7-8 perc elegendő is volt (külön lábasban főztem, szintén az itteni hozzászólások alapján, nem a levesben)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-01-19 06:26

Elkeszitettem, nagyon finom volt. En egy kicsit tobb grizt teszek a gombocba igy nem fol szet, de megis puha marad. A csaladom nagyon szerette ezt a levest, koszi a receptet.

Udv. Veronika

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Thu, 2012-05-24 09:00

Kedves Piroska!
NAgyon jó ötlet a zöldségeket ílyen formában főzni. Nekem is van ilyen eszközöm amivel meg lehet így "faragni" de eszembe sem jutott eddig. Köszönöm az ötletet!
Olga

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-05-24 10:40

Kedves Olga!
Örülök, hogy tetszik az ötlet. Bizony még a felnőttek is szeretik a "díszletet". Üdv. Piroska

ikertimi
ikertimi Wed, 2011-12-07 20:20

Nekem teljesen szétfőttek a gombócaim....:( de az íze finom a levesnek...csak eltúntek a gombócok:(

Ditke62
Ditke62 Thu, 2012-02-16 14:11

Én mindig külön, sós vagy Delikátos vízben főzöm a gombócokat és csak tálaláskor teszem a levesbe. Így nekem nem mennek annyira szét.

A leves pedig most lett kész és tényleg nagyon finom, köszönjük. :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-02-16 14:34

Örülök, hogy ízlett a leves. A gombóccal valóban vigyázni kell, ha sokáig főzzük, szétmennek. Szoktam nokedlivel is készíteni, úgy is finom. Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2011-12-08 07:41

Ha nagyobb tojással készíted a gombócot, akkor több lisztet kell beletenni, és csendes lángon kell főzni. Azért örülök, hogy finom volt.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-11-15 14:48

Kedves Piroska!

Köszönjük, finom a leves, két tányér az, aminél megálltak a fiúk:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

338
karalábé 1 nagy db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
víz 2 l
burgonya 300 g
tojás 1 db
vaj 10 g
búzadara 1 teáskanál
finomliszt 100 g
0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint