Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti bárány sütemény napocskától

Húsvéti bárány sütemény napocskától
Húsvéti bárány sütemény napocskától
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve vettem ezt a bari formát, és mivel itt a Húsvét, így ideje volt készíteni benne valamit.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A tojások sárgáját pedig elkeverjük a kristálycukorral, majd a többi hozzávalóval.
  2. A felvert habot apránként hozzákeverjük.
  3. A bariformát jól kikenjük, és beleöntjük a sűrű tésztát. A formát a sütő alsó fokára helyezett rácsra tesszük.
  4. 40-50 perc alatt megsütjük. Közben a bari talpára fóliát teszünk, hogy ne égjen meg.
  5. Ha kihűlt, a kilógó tésztát levágjuk az aljáról, és kivesszük a barit a formából. Tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 609
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska100

Mióta szakács: 2012.11.20.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

húsvéti bari, húsvéti sütemény bárány formában, kuglóf húsvéti bárány formában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

777
tojás 3 db
cukor 10 dkg
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 250 ml