r
Nosalty Logó

Pillangó torta 2. -csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Pillangó torta 2. -csokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    396.2 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2181 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2062 micro
Összesen 6086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
  2. A sütőporos lisztet apránként beleszitáljuk és elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
  5. A sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük.
  6. A formából kivesszük és rácsra téve kihűtjük.
  7. Elkészítjük a csokikrémet.
  8. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokikat.
  9. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  10. Ha a csoki langyosra hűlt, apránként belekeverjük a cukros vajat.
  11. Az egészet habosra keverjük.
  12. Letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  13. A piskótát óvatosan három lapba vágjuk, majd az egészet félbe.
  14. A két félkört egymásnak "hátat fordítjuk" és megformázzuk a szárnyakat.
  15. Betöltjük a csokirémmel úgy, hogy az oldalakra és a tetejére is kerüljön.
  16. Felolvasztjuk a tortabevonót és az egész "pillangót", mind a két szárnyat bevonjuk vele.
  17. Megformázzuk a marcipánból a lepke testét és kidíszitjük a tortát, míg a tortabevonó meg nem szárad.
  18. Így jól megtapadnak rajta a cukorkák és a marcipán.
  19. A lepkéket forma híján én egy kicsi pogácsaszaggatóval szúrtam ki és feleztem meg, majd a szárnyakat ott is megcakkoztam és a leeső cakkokból lett a teste.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14451
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Gyermekeknek szülinapra, névnapra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillangó torta 2. -csokis
Gubigabi 20 recept

Ez a torta eredetileg katicabogárnak indult, de mivel a bevonásra szánt marcipánt már az elején elrontottam, így B tervet kellett gyorsan kitalálnom. Ugyanis natúr marcipánmasszát vásároltam és hozzá piros ételfestéket. De azt sajnos nem tudtam, hogy a vizes alapú festéket a marcipán nem szereti. Egy nyúlós fáradt rózsaszín masszám lett, amit egy valamit magára is adó katica nem szívesen viselne magán. Így lett a katicabogárból pillangó a megmaradt alapanyagokból.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!