Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pillangó torta 2. -csokis

Pillangó torta 2. -csokis
Pillangó torta 2. -csokis
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta eredetileg katicabogárnak indult, de mivel a bevonásra szánt marcipánt már az elején elrontottam, így B tervet kellett gyorsan kitalálnom. Ugyanis natúr marcipánmasszát vásároltam és hozzá piros ételfestéket. De azt sajnos nem tudtam, hogy a vizes alapú festéket a marcipán nem szereti. Egy nyúlós fáradt rózsaszín masszám lett, amit egy valamit magára is adó katica nem szívesen viselne magán. Így lett a katicabogárból pillangó a megmaradt alapanyagokból.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Gyermekeknek szülinapra, névnapra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
  2. A sütőporos lisztet apránként beleszitáljuk és elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
  5. A sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük.
  6. A formából kivesszük és rácsra téve kihűtjük.
  7. Elkészítjük a csokikrémet.
  8. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokikat.
  9. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  10. Ha a csoki langyosra hűlt, apránként belekeverjük a cukros vajat.
  11. Az egészet habosra keverjük.
  12. Letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  13. A piskótát óvatosan három lapba vágjuk, majd az egészet félbe.
  14. A két félkört egymásnak "hátat fordítjuk" és megformázzuk a szárnyakat.
  15. Betöltjük a csokirémmel úgy, hogy az oldalakra és a tetejére is kerüljön.
  16. Felolvasztjuk a tortabevonót és az egész "pillangót", mind a két szárnyat bevonjuk vele.
  17. Megformázzuk a marcipánból a lepke testét és kidíszitjük a tortát, míg a tortabevonó meg nem szárad.
  18. Így jól megtapadnak rajta a cukorkák és a marcipán.
  19. A lepkéket forma híján én egy kicsi pogácsaszaggatóval szúrtam ki és feleztem meg, majd a szárnyakat ott is megcakkoztam és a leeső cakkokból lett a teste.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 690
elküldve: 8
receptkönyvben: 162
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

forma torta, pillangó formájú torta, csokis torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sun, 2014-11-30 23:25

Kedves Gabi!
Nagyon örülök a gyönyörű pillangótortádnak, unokám 8. születésnapjára elkészítettem, bár én tejszínes csokoládékrémet használtam, de itt és most a forma volt a lényeges. Sajnos nekem drapp színű marcipánom volt, (a fehér pillangók a tiéden szebbek) de azért így is szép lett és sikerem volt vele, nagyon tetszett az ünnepeltnek és a meghívott kis barátainak is.
Hálás vagyok a receptért, nagyon köszönöm. Egy jó ötlet már nyerő, megvalósítani nem semmi, lekoppintani már könnyebb. Remélem lesz még más jó alkotásod is, mert jövőre is lesz születésnap.
Üdv: Margó

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2014-12-02 18:11

Kedves Margó! Igazán nagy örömet szereztél kedves soraiddal. Boldog vagyok, hogy jól sikerült a tortád és a kis unokád is örömét lelte benne. További sok örömet kívánok! Szeretettel üdvözöllek. Gubigabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-06-27 23:32

Szia Gabi!
Nagyon jó lett a pillangód, gratulálok! Jó tudni, hogy így "viselkedik" a marcipán, mert akkor ebből okulva vagy színes marcipánnal, vagy fondant-nal fogok dolgozni a júliusi alkotásomkor :-).
Puszi:
Ani

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2011-06-27 17:07

Kedves Gabi! Ügyesen oldottad meg, gratulálok hozzá. Ezek a csavarok emelik a siker élményt. Éva

507
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 10 dkg
vaj 30 dkg
étcsokoládé 30 dkg
marcipán 10 dkg
színes cukorka 2 ek