r
Nosalty Logó

Karácsonyi piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Karácsonyi piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

A díszítéshez

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

A díszítéshez

Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

A díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7785.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3118 mg
  • Nátrium
    2256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    961.3 g
  • Cukor
    750 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2108 micro
Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A díszítéshez

Elkészítés

A sütihez

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral és a narancslével habosra keverjük.
  3. A kandírozott gyümölcsöket -ha kell, kisebb darabokra vágjuk-, és a mazsolával együtt belekeverjük a tojássárgája krémbe.
  4. A mandulát és a diót darabokra törjük (én nejlon zacskóba tettem a magokat, azt konyharuhába tettem, és sodrófával megtörtem). Ezt is a krémbe keverjük.
  5. A kókuszzsírt felolvasztjuk (de ne legyen meleg), és robotgéppel beledolgozzuk a krémbe.
  6. A sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet belekeverjük a krémbe 2-3 részletben.
  7. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  9. A tejszínt felverjük. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk.
  10. A kihűlt karácsonyi piskóta tetejére rusztikusan rákenjük a tejszínhabot, és rátesszük a kinyújtott fondantot.
  11. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelhetjük ezt a finom süteményt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1671
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Ajánló

Én még kevés porcukrot is szórtam rá, és a narancstorta csokoládéval tortámból megmaradt narancssárga fondantból csillagokat szúrtam ki és tettem a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi piskóta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a süteményt 24-re, a karácsonyi családi vacsorára készítettem. Nagyon finom, igazi karácsonyi sütemény. Az én általam használt hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 371 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

A sütihez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek