Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi piskóta

Karácsonyi piskóta
Karácsonyi piskóta
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt 24-re, a karácsonyi családi vacsorára készítettem. Nagyon finom, igazi karácsonyi sütemény. Az én általam használt hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 371 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

A sütihez

A díszítéshez

ajánlat

Én még kevés porcukrot is szórtam rá, és a narancstorta csokoládéval tortámból megmaradt narancssárga fondantból csillagokat szúrtam ki és tettem a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral és a narancslével habosra keverjük.
  3. A kandírozott gyümölcsöket -ha kell, kisebb darabokra vágjuk-, és a mazsolával együtt belekeverjük a tojássárgája krémbe.
  4. A mandulát és a diót darabokra törjük (én nejlon zacskóba tettem a magokat, azt konyharuhába tettem, és sodrófával megtörtem). Ezt is a krémbe keverjük.
  5. A kókuszzsírt felolvasztjuk (de ne legyen meleg), és robotgéppel beledolgozzuk a krémbe.
  6. A sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet belekeverjük a krémbe 2-3 részletben.
  7. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  9. A tejszínt felverjük. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk.
  10. A kihűlt karácsonyi piskóta tetejére rusztikusan rákenjük a tejszínhabot, és rátesszük a kinyújtott fondantot.
  11. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelhetjük ezt a finom süteményt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi habos piskóta, mazsolás-mézes ízű piskóta, fondant bevonatos piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
tojás 8 db
finomliszt 20 dkg
cukor 25 dkg
kandírozott citromhéj 8 dkg
kandírozott narancshéj 11.5 dkg
koktélcseresznye 5 dkg
mandula 10 dkg
dió 10 dkg
kókuszzsír 5 dkg
narancslé 0.55 dl
sütőpor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
mazsola 10 dkg
1 csipet
növényi habtejszín 2 dl
cukorfondant 30 dkg