r
Nosalty Logó

Epres-pudingos csoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rammy-konyhája
Epres-pudingos csoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6311.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 2933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a pudinggal kezdünk: a pudingport és a cukrot kevés tejjel elkeverjük, majd a maradékkal lassan felöntjük és sűrűre főzzük.
  2. Az epret közben megmossuk és felezzük őket.
  3. Ha ez is megvan, akkor nekiállhatunk a tésztának: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral, vaníliaaromával elkezdjük habosítani. Majd felváltva a vizet és sütőporos lisztet hozzáadjuk. Végül az olajat is belecsurgatjuk, és fehérjehabbal lazítjuk.
  4. A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük, és a kihűlt pudingot elszórtan rákanalazzuk. Epreket vágással lefelé kissé belenyomkodjuk, és előmelegített sütőbe dugjuk. 180 fokon 20- 30 perc alatt készre sütjük. (Ha kapott egy kis színt, akkor készen is van.) Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve, kis porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 4072
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 30.

Receptkategóriák

Epres-pudingos csoda
Rammy-konyhája 15 recept

Végre tavaszodik, ezért valami gyümölcsösre vágytam. Eper nagy kedvenc, ezért készült ő, de kötelező mindenkinek kipróbálni. Nagyon finom.😋

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!