r
Nosalty Logó

Kapros uborka hordóban Iluskától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Kapros uborka hordóban Iluskától
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 878 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4393 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 30 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13144.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    12120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 878 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65723.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1155 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    60598 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1048.9 g
  • Cukor
    895 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    13625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    756 micro
  • β-karotin
    3209 micro
  • β-crypt
    1790 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 4393 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a levet. Minden alapanyagot alaposan keverjünk el, míg minden jól feloldódik. A folyó víz alatt megmosott uborkákat és a kaprot készítsük elő.
  2. Vigyük le a hordót a pincébe. Öntsük bele a levet, az uborkákat, a kaprot is pakoljuk bele. Mikor megtelt a hordó, ha gondoljuk, tehetünk a tetejére egy műanyag tányért, amivel lenyomatjuk a zöldségeket.
  3. Tegyük rá a tetejét, a nútba öntsünk vizet. Pár hetet várjunk, míg az ízek összeérnek. Utána fogyasztható.
  4. Egészségetekre!!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4587
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Ha kifogyna a nútból a víz, ne felejtsük el mindig pótolni!! Én rrdélyi sót használok mindig, mert az adalékmentes, 15 l-es hordóban fér ez a mennyiség. Az uborka árát nem tudom, mert a kertemből szedem...

Receptkategóriák

Jó is az, ha nem az üzletbe, csak a pincébe kell leszaladni egy kis savanyúságért. Akik szeretik a kapor ízét, na azoknak ajánlom ezt a fajta csemegeuborkát! Ropogós is, finom is, és könnyű az elkészítése, csak cseréphordóra van szükség hozzá, és a megfelelő alapanyagokra!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.