Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás tortellini pestós szósszal

Ricottás tortellini pestós szósszal
Ricottás tortellini pestós szósszal
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap olasz napot tartottunk, a drága férjecském a zöld pesto láttára undorodott a tortellinitől, de miután megkóstolta, ez lett az egyik kedvenc étele.:D

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 250 g ricotta (ha nincs, lehet helyette tejföl és túró keverékét is használni - bár az ízhatás nem ugyanolyan)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 levél friss bazsalikom (nagy)
  • 2 szál petrezselyem (elhagyható)
  • 5 dkg trappista sajt (reszelt)

A pestóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először meggyúrjuk a házi tésztát: összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a sót, és vizet. Ha kész, tegyük pihenni 15-20 percre a hűtőbe.
  2. Egy tálban összekeverjük a ricottát egy-két csipet sóval, ízlés szerinti mennyiségű borssal, az apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, és belereszeljük a sajtot, és azt is hozzávegyítjük. Ez a töltelékmennyiség bőven elég kell, hogy legyen. (Nekem eddig még mindig maradt belőle egy kevés.)
  3. Vagy most, vagy a következő lépés után felteszünk egy nagy fazékban többszörös mennyiségű, sós vizet forrni.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és félbe szedve először az egyik felét nyújtjuk ki, kb. fél-egy mm közötti vékonyságra (nekem a legvékonyabb kb. 0,8 mm volt eddig). Ne feledjük el finoman mindig alálisztezni a tésztát! A kinyújtott sárga tésztalapból kb. 4 cm átmérőjű korongokat vágunk ki. (Én ezt egy egyszerű pohárral csináltam.)
  5. Helyezzünk rá tölteléket. Készítsünk a további mozdulatsorokhoz egy csészében/ tálkában vizet a kezünk ügyébe. A körök szélét felerészben nedvesítsük meg az ujjunk segítségével. Ez lesz a ragasztó, ami légmentesen zárja a tölteléket. Ha kész, fogjuk a lapocskákat, hajtsuk félbe, és jól nyomkodjuk össze a széleit, ameddig Napóleon kalapjára, vagy derelyére emlékeztető kis tésztabatyut kapunk. Aztán vegyük a batyut a hüvelykujjunk és mutató- (esetleg még/ vagy középső ujj páros) közé, és nyomjuk össze a szélét, és a töltött belső pocakját. Ettől a tészta széle fölfelé ráhajlik a batyura, míg az egésznek félhold alakja lesz. A holdacskát egyik mutatóujjunk vége köré tekerjük, és egyik szárát a másikra csippentjük-nyomjuk (meg lehet egy kis ponton vizezni, úgy jobban tapad).
  6. A tortelliniket forrásban lévő vízbe dobjuk. Az olaszok eredetileg csirkehúslevesben főzik meg. Míg a tészta fő, a tűzhelyre készítünk egy serpenyőt, amiben elegendő hely lesz a gyűrűcskéknek. 
  7. A pestohoz: a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olívaolajon felmelegítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 286
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pestós tészta, pestós tortellini, ricottával töltött tortellini

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1595
finomliszt 300 g
tojássárgája 2 db
1 csipet
víz 0.5 dl
ricotta 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 4 levél
petrezselyem 2 szál
trappista sajt 5 dkg
bazsalikom 2 marék
fokhagyma 2 gerezd
fenyőmag 1 ek
parmezán sajt 4 dkg
olívaolaj 1.5 dl
0 ízlés szerint