Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
48 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem és a gyerekeim édes túrós tésztát szerettek volna,- én pedig kaprosat, hisz tele van végre vele a kertünk.:-)) Már máskor is főztem, szerette a család, ezért most egy nagy adaggal készült, el is fogyott a jó kis zsenge zöldborsóleves után. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

ajánlat

A kaprot nagyon finomra vágjuk össze. A leves tavaszi legyen, akár újburgonya, akár zöldborsó, vegyes zöldség, csak a tavaszt hozza végre.:-)) A tetejére -aki kicsit édesebb szájú- szórjon vaníliás cukrot, amit úgy szoktam készíteni, hogy egy nagy lezárható edénybe beleöntök 2 kg cukrot, finom kristályosat, és belekaparok két rúd vaníliát, és a vaníliarudat magát is beleteszem, lezárom, állni hagyom. Néha megkeverem, nem fog összeállni, és elvegyül a kikapart belseje a cukorral a vanília rúdnak. Kicsit elsőnek drágább megvenni a vaníliarúd miatt, de jobban megéri, mintha szükség esetén zacskónként vásárolnánk. Illata és íze olyan, sőt jobb!!!, mint a bolti zacskós vaníliás cukornak.:-) Csak egyszer kell kiadni a vaníliarudakra (2 db) a több pénzt, utána behozza az árát.:-))

Most is használtam fél rúd vaníliát, -aki nem szereti ennyire a vanília ízét, tegyen bele kevesebbet, és ha ennyire cukrosan sem, akkor természetesen, azt is kevesebbet.

Bár ez a tészta : a sok túróról, sok cukorról, sok vaníliás cukorról, sok vaníliás pudingról szól. Na és a sok friss kaporról:-)))

A túrós-vaníliás pudingban legalább háromnegyed részt álljon a kifőtt tészta,- amit természetesen összekeverünk, - de a sülés közben fog pudingossá válni a tésztával együtt, és együtt krémessé-finommá.

A kapor és az édes íz, a vanília a túró nagyon finom együtt.:-))

A legdrágább tétel ebben az ételben a túró. De megéri ennyi mennyiséggel csinálni, végtére is túrós tészta, csak tavaszias-édes ízesítéssel.:-))

Arra figyelni kell, hogy a tészta ne legyen teljesen kifőzve- megfőzve, a vaníliapudingos-túrós-kapros átkeverés miatt. Ebben fog majd ugyanis összesülni, és a tészta a pudingosságot magába fogja kicsit szívni.

A sütésnél mindenki a saját sütőjét figyelje!!, (időben,hőfokban), nekem hagyományos, és makacs gázsütőm van.:-) Akinek másfajta, annak a sütési ideje és módja más, figyelni kell, hogy mikor kezd a tészta összeállni, szépen pirulni nem kezd a teteje és kész, kivehető, tálalható.

Nagy pohár ásványvíz a végén.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaprot mossuk, lecsepegtetjük, nagyon finomra felvágjuk (ha zsenge, a szár is lehet, tetszőleges).
  2. Kis tálkában a vaníliás pudingport, a kikapart vanília rudat, cukrot, sót elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet simává keverjük el.
  3. Egy nagyobb tálban a túrót áttörjük, majd a kaporral, és a vaníliapudingos tejjel összekeverjük.
  4. Ha víz lobogva forr, tengeri sót és kevés olajat teszünk bele, és a tésztát előírás szerint kifőzzük.
  5. A tepsit kikenjük vajjal, az oldalát is, a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a kapros-vaníliapudingos túróval összekeverjük, és egyenletesen a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  6. A tetejére házilag készített vaníliás cukrot szórunk, az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul, a pudingos-túrós-tej pedig kellemes, krémes állaggá nem változik, így még forrón, felkockázva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 581
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes kapros-túrós tészta, szélesmetélt kapros-túrós vaníliapudinggal, vaníliás-túrós tészta kaprosan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-08-03 13:49

Kedves "Éva-Anyóca"!
Most bukkantam erre a nagyon érdekes receptedre,- "kapor-vaniliapuding"-nagyon
különleges párosítás, de mivel nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni, már
el is mentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni.(Több recepted már mentve van.)
Üdv.további szép napot kívánok:Adél

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-08-12 21:46

Kedves Adél!

Most jutottam a géphez, bocsánat, hogy most reagálok rá.

Köszönöm, hogy tetszik a recept, és bár fura a hozzávalók milyensége, íze, de tényleg finom.:D
Köszönöm, hogy tetszenek a receptjeim.:)

Remélem, hogy sikerül kipróbálni és ízleni fog.:)

Szép nyári napokat kívánok, még !

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-06-02 11:14

Kedves Almamagocska!

Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad, hogy sikerült, és örülök, hogy sikere volt.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Sat, 2012-06-02 09:27

Szia Éva - Anyóca ! Tegnap elkészítettem, lett egy nagy tepsivel. Négyen neki ültünk és elfogyott, azt bizonyítja, hogy finom, ízletes volt :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-05-19 08:09

Kedves csikipi!

Örülök neki, hogy próba lesz, köszönöm.:-)
Szerintem, ha valaki szereti az édeset, a tésztát, a pudingot, a túrót, na és a kaprot, így egyben elkészítve sem fog csalódni.:-))

Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-05-18 20:07

Szia Éva!
Érdekes ez a pudingos és kapros megoldás. Tesztelés következik. Majd beszámolok róla. Szép hétvégét. Piroska

1416
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 8 ek
vanília 0.5 db
0.5 kk
tehéntúró 75 dkg
tej 9 dl
kapor 2 csokor
vaj 1 ek
vaníliás cukor 4 ek
tészta 750 g
víz 4 l
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint