r
Nosalty Logó

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 1416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 5659 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 80 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.6 g
  • Cink
    491 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    387 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    49 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1416 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12402.4 g
  • Cink
    1964 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    2660 mg
  • Vas
    1549 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    72 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    4925.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    194 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    904 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2318 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5659 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kaprot mossuk, lecsepegtetjük, nagyon finomra felvágjuk (ha zsenge, a szár is lehet, tetszőleges).
  2. Kis tálkában a vaníliás pudingport, a kikapart vanília rudat, cukrot, sót elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet simává keverjük el.
  3. Egy nagyobb tálban a túrót áttörjük, majd a kaporral, és a vaníliapudingos tejjel összekeverjük.
  4. Ha víz lobogva forr, tengeri sót és kevés olajat teszünk bele, és a tésztát előírás szerint kifőzzük.
  5. A tepsit kikenjük vajjal, az oldalát is, a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a kapros-vaníliapudingos túróval összekeverjük, és egyenletesen a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  6. A tetejére házilag készített vaníliás cukrot szórunk, az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul, a pudingos-túrós-tej pedig kellemes, krémes állaggá nem változik, így még forrón, felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2770
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

A kaprot nagyon finomra vágjuk össze. A leves tavaszi legyen, akár újburgonya, akár zöldborsó, vegyes zöldség, csak a tavaszt hozza végre.:-)) A tetejére -aki kicsit édesebb szájú- szórjon vaníliás cukrot, amit úgy szoktam készíteni, hogy egy nagy lezárható edénybe beleöntök 2 kg cukrot, finom kristályosat, és belekaparok két rúd vaníliát, és a vaníliarudat magát is beleteszem, lezárom, állni hagyom. Néha megkeverem, nem fog összeállni, és elvegyül a kikapart belseje a cukorral a vanília rúdnak. Kicsit elsőnek drágább megvenni a vaníliarúd miatt, de jobban megéri, mintha szükség esetén zacskónként vásárolnánk. Illata és íze olyan, sőt jobb!!!, mint a bolti zacskós vaníliás cukornak.:-) Csak egyszer kell kiadni a vaníliarudakra (2 db) a több pénzt, utána behozza az árát.:-)) Most is használtam fél rúd vaníliát, -aki nem szereti ennyire a vanília ízét, tegyen bele kevesebbet, és ha ennyire cukrosan sem, akkor természetesen, azt is kevesebbet. Bár ez a tészta : a sok túróról, sok cukorról, sok vaníliás cukorról, sok vaníliás pudingról szól. Na és a sok friss kaporról:-))) A túrós-vaníliás pudingban legalább háromnegyed részt álljon a kifőtt tészta,- amit természetesen összekeverünk, - de a sülés közben fog pudingossá válni a tésztával együtt, és együtt krémessé-finommá. A kapor és az édes íz, a vanília a túró nagyon finom együtt.:-)) A legdrágább tétel ebben az ételben a túró. De megéri ennyi mennyiséggel csinálni, végtére is túrós tészta, csak tavaszias-édes ízesítéssel.:-)) Arra figyelni kell, hogy a tészta ne legyen teljesen kifőzve- megfőzve, a vaníliapudingos-túrós-kapros átkeverés miatt. Ebben fog majd ugyanis összesülni, és a tészta a pudingosságot magába fogja kicsit szívni. A sütésnél mindenki a saját sütőjét figyelje!!, (időben,hőfokban), nekem hagyományos, és makacs gázsütőm van.:-) Akinek másfajta, annak a sütési ideje és módja más, figyelni kell, hogy mikor kezd a tészta összeállni, szépen pirulni nem kezd a teteje és kész, kivehető, tálalható. Nagy pohár ásványvíz a végén.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
Éva-Anyóca 350 recept

A férjem és a gyerekeim édes túrós tésztát szerettek volna,- én pedig kaprosat, hisz tele van végre vele a kertünk.:-)) Már máskor is főztem, szerette a család, ezért most egy nagy adaggal készült, el is fogyott a jó kis zsenge zöldborsóleves után. :-)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Szia Éva! Érdekes ez a pudingos és kapros megoldás. Tesztelés következik. Majd beszámolok róla. Szép hétvégét. Piroska

Éva-Anyóca

Kedves csikipi! Örülök neki, hogy próba lesz, köszönöm.:-) Szerintem, ha valaki szereti az édeset, a tésztát, a pudingot, a túrót, na és a kaprot, így egyben elkészítve sem fog csalódni.:-)) Nagyon szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia Éva - Anyóca ! Tegnap elkészítettem, lett egy nagy tepsivel. Négyen neki ültünk és elfogyott, azt bizonyítja, hogy finom, ízletes volt :)

Éva-Anyóca

Kedves Almamagocska! Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad, hogy sikerült, és örülök, hogy sikere volt.:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

szaboadel

Kedves "Éva-Anyóca"! Most bukkantam erre a nagyon érdekes receptedre,- "kapor-vaniliapuding"-nagyon különleges párosítás, de mivel nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni, már el is mentettem és rövid id?n belül ki fogom próbálni.(Több recepted már mentve van.) Üdv.további szép napot kívánok:Adél

Éva-Anyóca

Kedves Adél! Most jutottam a géphez, bocsánat, hogy most reagálok rá. Köszönöm, hogy tetszik a recept, és bár fura a hozzávalók milyensége, íze, de tényleg finom.:D Köszönöm, hogy tetszenek a receptjeim.:) Remélem, hogy sikerül kipróbálni és ízleni fog.:) Szép nyári napokat kívánok, még ! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!