r
Nosalty Logó

Stíriai metélt hamisan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Stíriai metélt hamisan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 402 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, félbe, majd negyedekbe vágjuk.
  2. A vaj és a tészta kivételével a többi alapanyagot összekeverjük. A jénait vagy tepsit alaposan kivajazzuk, és beleöntjük.
  3. Egyenletesen elosztjuk benne a szélesmetéltet úgy, hogy a folyékony massza mindenhol teljesen befedje.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 20122
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan, könnyen elkészíthető édesség. Tartalmas leves után is kínálhatjuk, de szerintem önálló édességként is megfelel.  

Hozzászólások

pussycat

Szia Gabikam! De jo ez a reci!!! Nem kell a tesztat elore kifozni? Ha igaz, akkor irtozatosan konnyu!!! Nagyon koszi, meg annyit, hogy friss vagy szaraz tesztabol keszitetted? Puszi, Veronika

Gabys

Szia Veronikám:) Nem, nem f?z?m ki a tésztát el?re. Bolti, sima száraz tészát használok. Akkora tepsit használj, (kb.20x30) hogy a massza b?ségesen befedje a tésztát. kb. 30 perc alatt megf?/megsül. Puszim:) Gabi

pussycat

Koszi, Puszi, Veronika:)))

PDoriii

A tésztát érdemes megf?zni egy kicsit. Nekem sajnos összeragadt és kemény maradt.

Gabys

Szia, végtelenül sajnálom, hogy nem sikerült tökéletesen. A fél l. tejben és a 2 doboz joghurban a 20 dkg. tésztának meg kell f?nie/sülnie. Többször elkészítettem már, normál, hagyományos süt?m van, és sosem volt vele gondom. Ha egy kisebb méret? tepsiben eligazgattad a tésztát, (1-2 réteg csupán) a sütési id? alatt puhává kell válnia.Tény hogy "összeragad", a képen is látható, hogy a ráöntött massza összeragasztja. Tényleg sajnálom....Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek