Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szederlekváros-diós rakott tészta

Szederlekváros-diós rakott tészta
Szederlekváros-diós rakott tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvalekvárral is nagyon finom, de bármilyen házi vagy bolti lekvárral isteni. Ízlés szerint lehet bolondítani, hallottam már olyat, aki citromot tesz bele és tojáshabot is ken a tetejére, mint a máglyarakásnál :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon sós vízben kifőzzük a tésztát.
  2. A lecsöpögtetett tésztát alaposan összekeverjük a lekvárral.
  3. A diót apróra vágjuk és belekeverjük a cukrot. 
  4. A közepes méretű tepsit kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Majd beletesszük a lekváros tészta egyik felét, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, megszórjuk dióval, rá a tészta másik felét, és a tetejét megszórjuk a maradék dióval.
  6. Ízlés szerint a tetejét még több vajjal, mézzel meglocsoljuk. 
  7. Kb. 20 perc alatt készre sütjük, míg a dió meg nem pirul a tetején. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 316
elküldve: 4
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós-lekváros tészta, édes tésztarakottas, lekváros-diós tészta sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
lekvár/ dzsem 4 ek
dió 20 dkg
hosszúmetélt 500 g
cukor 2 ek
margarin 10 dkg
méz 1 ek
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek