Nosalty Logó

Tökfőzelék 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Tökfőzelék 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1271 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 318 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7605.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    5624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3114 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk és kivágjuk a magját.
  2. Tökgyalun legyaluljuk.
  3. Enyhén besózzuk, pár perc múlva kissé kinyomkodjuk a levét.
  4. Lábosba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy pont ellepje.
  5. Beletesszük a mehámozott egész hagymát (amit, majd ha már megpuhult a tök, kidobunk).
  6. Beleöntjük a két teáskanál ecetet, a sót és az apróra vágott kaprot.
  7. Amikor a tök megpuhult, (de nem főtt szét) berántjuk. (A rántás: 4 púpozott evőkanál lisztet zsíron vagy olajon világos zsemleszínűre pirítunk, hideg vízzel felengedjük, jól összekeverjük majd egy szűrőn keresztül állandó kevergetés melett besűrítjük vele a főzeléket.)
  8. A rántást követően belekeverük a tejfölt és egyet forralunk rajta.
  9. Sült hússal vagy fasírttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 124770
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 20.

Ajánló

Sült hússal, fasírttal, bélszínrolóval nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én hagyományos módon készítem a főzelékeket.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jó a recept, de sztem a rántás felesleges, elég a végén behabarni. A hagymát mi pedig úgy szeretjük, h. apróra felvágva megdinsztelem el?re, s nem egyben rakom bele.

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Köszönöm szépen a nagyon klassz receptet, én még 2 gerezd fokhagymával és 1 leveskockával megszelídítettem :)

Törölt felhasználó

Én a rántást szoktam a tejfellel elkeverni, ha kell még a tök forró levével is felengedem, teljesen sima lesz, és nem kell sz?r?n keresztül engedni, mert teljesen sima, selymes lesz. Rántással azért jobb, mert nem kell kavargatni míg h?l, hogy ne legyen b?rös a teteje. A rántásban lév? zsír, vagy olaj nem engedi a b?rösödést. Ja és még egy kicsi cukrot teszek bele, jobban kiadja az ízeket. Persze ahány ház, annyi szokás: nekem az anyukám is így csinálta, nálunk nagyon MEN?!

Törölt felhasználó

Nagyon fini lett köszi a receptet, bár davilával egyetértve, szerintem is elég a habarás.

Törölt felhasználó

Kedves Muci !Ma megf?ztem és nagyom finom lett. Rántást én sem tettem bele. A vöröshagymát és a fokhagymát pedig belereszeltem a kinyomkodott tökbe. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Köszönöm a receptet, én is habarom és a hagymát dinsztelem. Talán még annyi, hogy én a habarásba teszek egy kis f?z?tejszínt.

Muci

Kedves " kallone" és minden kedves Hozzászóló ! Mindenki úgy variálja a receptet, ahogy a saját ízlése diktálja. Én a f?zelékeket hagyományosan, rántással szoktam készíteni, nem túl s?rüre. Habarni csak a gyümölcsb?l készült szószokat és leveseket szoktam. Üdvözlettel : Muci

manócska2010

Elkészítettem és nagyon finom lett! Köszönet a receptért! Üdv Manó

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Köszönöm a receptet! Jómagam utáltam a tökf?zeléket, eddig. Olyan finomat sikerült alkotnom a recepted segítségével, hogy nem csak elt?rtem a szagát, hanem még ettem is bel?le. És ez nagyon nagy szó. :) Párom oda-vissza volt t?le. Pusztán annyi volt a reakció: "Ez a legfinomabb tökf?zelék, amit vala kóstoltam!". Úgyhogy megígértette vele, hogy egy héten egyszer szerepelnie kell a menünkön. Én nem hagytam ki a rántást, az ad valami pluszt bele, illetve hagymát és fokhagymát dinszteltem el?tte, mert úgy vagyok vele, hogy a jó kaják mindig ezzel az isteni párossal kezd?dnek. :)

Muci

Kedves "szegcsig " ! Nagyon örülök, hogy sikered volt a párodnál a tökf?zelékkel, remélem ,hogy id?vel te is megszereted. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Koszonom a receptet, nagyon finom lett. Ez is!! :) Szuper, hogy nem kell a hagymaval bibelodni, egyben belefoztem es nagyon izletes lett. Nalunk mar tortenelem vagy, lehetoseg szerint a Te receptjeidet keszitem el. Minden jot kivanok! Melinda

Törölt felhasználó

Hát Muci az így jó ahogy leírtad!Fogalmam sincs a töknek mi köze a fokhagymához!Pont így csinálom én is csak megkínálom egy pici tejszínnel még!Meg alaphangon két kaprot teszek bele.Hogy most hogy keveredtem ide hozzád nem tudom.Így alakult.

Muci

Kedves " csato " ! Örülök, hogy idekeveredtél a szakácsoldalamra. Remélem gyakrabban fogod látogatni. Nem túl bonyolult. Rákattintasz a top szakácsokra és ott elég el?l megtalálsz. Üdv.: Muci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk