Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolifasírt pirított magvakkal

Brokkolifasírt pirított magvakkal
Brokkolifasírt pirított magvakkal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció zöldségfasírtra. 

hozzávalók / 4 adag

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Brokkolifasírt összeállításához:

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
  2. A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
  3. A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
  4. Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.

Sütéséhez:

  1. Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 179
össznézettség: 131 732
elküldve: 69
receptkönyvben: 2 647
elkészítve: 185/185
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt brokkoliból, olajban sült zöldségfasírt, pirított magos brokkolifasírt

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2019-02-12 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.02.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-03-13 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Margónagyi
Margónagyi Tue, 2016-02-02 13:38

cukkini- ill. másféle fasírtot csináltam már teflonos, de kikent muffinsütőben, így kizártam a zsírban, olajban sütést...próbáljátok ki! Az is jó ebben, hogy egyszerre sülnek meg, nem kell mellette álldogálni...:)

Zsuzsafa
Zsuzsafa Mon, 2015-08-24 17:06

Isteni lett, nagyon hamar elkészültem vele és olyan hamar el is fogyott. Először, de nem utoljára készült. Én kókuszolajban sütöttem. Köszi a receptet :)

fuszulyka
fuszulyka Thu, 2015-05-28 18:59

Nagyon finom! :) Köszi a receptet! Fagyasztott brokkoliból csináltam, tettem bele még egy kis reszelt sajtot, újhagymát és fokhagymás fűszersót is. Teflonos serpenyőben, kevés kókuszzsíron sütöttem meg. Tejföllel ettem főételként.

Heinne
Heinne Sun, 2015-02-01 19:58

nagyon finom, de túlzottan felszívja az olajat. erre van megoldás?:(

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2015-02-02 17:07

Kedves Heinne!

Kevés olajban kell sütni, amit jól fel kell forrósítani sütés előtt. Ha még így is túl olajosnak találod, papírtörlőn itasd le a felesleges olajat róla.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Szép napot,
Bea

b-n
b-n Tue, 2014-11-18 16:42

:)))........, ezzel az étellel csak baj van! :) Mikor félig megpuhul a brokkoli, akkor muszáj szemezgeti belőle, amikor megpirulnak a magvak, nos abból is.... amikor elkészül a fasírt isteni illat lengedezik a konyhában és amire úgy igazán ennék belőle valahogy eltűnik... Pedig nálunk rajtam kívül valahogy senki sem szereti a brokkolit, állítólag... :) Ez az étel részemről bekerült a Top 10-be!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Tue, 2014-07-22 17:54

Szia, ha fagyasztott brokkolibol keszitem, kb mennyi kell? Mekkora lehetett az a közepes brokkoli? Köszi a választ! Andi

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Wed, 2014-07-23 03:45

Kedves Andi!

Szerintem egy zacskó (400 g vagy 450 g) brokkoli felel meg kb egy közepes fejnek. Esetleg a zsemlemorzsa aránya változhat a receptben leírtakhoz képest. Elképzelhető kicsit több fog majd kelleni ahooz, hogy formázható legyen a massza.
Remélem, hogy ízleni fog, ha elkészíted! :)

Szép napot,
Bea

sabinge
sabinge Thu, 2014-05-22 20:16

Barátkozok a brokkolival, eddig igazán csak krémlevesben szerettem, de ezzel bővült a brokkolis ételek listája. Remélem a férjem is olyan lelkes lesz, mint én...:)
Köszönöm a receptet!
Szabina

Smirre
Smirre Mon, 2014-05-12 00:21

Hű, ez isteni volt :) , de kicsit módosítottam a magokon, mert csak szezám, mandula és lenmag volt itthon :/

257
brokkoli 1 közepes db
tojás 2 db
zabpehely 4 ek
zsemlemorzsa 2 ek
szezámmag 1 ek
tökmag 2 ek
napraforgómag 2 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl