r
Nosalty Logó

Kapros rakott savanyú káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Kapros rakott savanyú káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Összesen 601 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Összesen 3605 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Összesen 120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 601 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13913.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    10094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1014 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3120 micro
Összesen 3605 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    304 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Elkészítés

a pörköltréteghez

  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, felontjuk pici vízzel, és zsírjára sütjük. Ezt kétszer-háromszor megismételjük. Pirospaprikával megszórjuk, alaposan összekeverjük, belerakjuk a kockára vágott húst, pirítjuk. Megsózzuk, kevergetjük, ettől majd levet enged a hús. Ebbe a húslébe belekeverjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a zöldpaprikát. Kis lángon, félig lefedve, puhára főzzük. Néha keverjük meg.
  2. A rizst felrakjuk főni sós vízben. Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
  3. Amikor a pörkölt elkészül, összekeverjük a puha rizzsel.

a káposztaréteghez

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és elkezdjük sütni. Amikor már egy kis zsír van alatta, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és megpirítjuk.
  2. A káposzta levét kifacsarjuk, a káposztát pedig felaprítjuk. Hozzáadjuk a hagymás szalonnához, pici vizet öntünk alá, és puhára főzzük.
  3. Amikor kész, belekeverjük a felaprított kaprot.

a tetejére

  1. Egy kisebb tepsibe rakjuk a káposzta felét, majd a rizses húst, amit befedünk a káposzta másik felével.
  2. A tejfölt összekeverjük a joghurttal, elsimítjuk a káposzta tetején. Végül a baconszeletekkel betakarjuk a rakottast.
  3. Forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x22x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4663
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tökfőzeléket főztem meg pörköltet, és mivel már csak ketten vagyunk a papával, így maradt bőven pörkölt. A kapor is hatalmas csomag volt, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a rakott káposztába is kerülne egy adag? A pörköltet eddig rakott zöldbabban meg rakott karfiolban tüntettem el. Savanyú káposztát most sütöttem először, mert a papa nem szereti a savanyút, a lánykám meg a káposztaféléket.

Hozzávalók

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek