Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros rakott savanyú káposzta

Kapros rakott savanyú káposzta
Kapros rakott savanyú káposzta
180 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökfőzeléket főztem meg pörköltet, és mivel már csak ketten vagyunk a papával, így maradt bőven pörkölt. A kapor is hatalmas csomag volt, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a rakott káposztába is kerülne egy adag? A pörköltet eddig rakott zöldbabban meg rakott karfiolban tüntettem el. Savanyú káposztát most sütöttem először, mert a papa nem szereti a savanyút, a lánykám meg a káposztaféléket.

hozzávalók / 6 adag

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

a pörköltréteghez

  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, felontjuk pici vízzel, és zsírjára sütjük. Ezt kétszer-háromszor megismételjük. Pirospaprikával megszórjuk, alaposan összekeverjük, belerakjuk a kockára vágott húst, pirítjuk. Megsózzuk, kevergetjük, ettől majd levet enged a hús. Ebbe a húslébe belekeverjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a zöldpaprikát. Kis lángon, félig lefedve, puhára főzzük. Néha keverjük meg.
  2. A rizst felrakjuk főni sós vízben. Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
  3. Amikor a pörkölt elkészül, összekeverjük a puha rizzsel.

a káposztaréteghez

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és elkezdjük sütni. Amikor már egy kis zsír van alatta, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és megpirítjuk.
  2. A káposzta levét kifacsarjuk, a káposztát pedig felaprítjuk. Hozzáadjuk a hagymás szalonnához, pici vizet öntünk alá, és puhára főzzük.
  3. Amikor kész, belekeverjük a felaprított kaprot.

a tetejére

  1. Egy kisebb tepsibe rakjuk a káposzta felét, majd a rizses húst, amit befedünk a káposzta másik felével.
  2. A tejfölt összekeverjük a joghurttal, elsimítjuk a káposzta tetején. Végül a baconszeletekkel betakarjuk a rakottast.
  3. Forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28x22x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 287
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
disznózsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 1 ek
sertéslapocka 50 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
zöldpaprika 1 közepes db
1 teáskanál
rizs 20 dkg
víz 5 dl
0.5 teáskanál
császárszalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
savanyú káposzta 70 dkg
kapor 1 csokor
tejföl 125 ml
joghurt 125 ml
bacon 5 szelet