r
Nosalty Logó

Kolozsvári sajtos rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kolozsvári sajtos rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 770 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9222.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    6985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    942 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3940 micro
Összesen 3077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Káposztát megmossuk, rövidebbre vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük, és puhára pároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.
  3. Rizst sós vízben puhára megfőzzük. Tojást megfőzzük, felkarikázzuk.
  4. Cikkere szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, őrölt fűszerpaprikával megszórjuk.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, 2 ek. zsemlemorzsával meghintjük. Káposzta felét beletesszük. Erre a rizs kerül, amit pörköltalappal meglocsolunk.
  6. Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföllel.
  7. Rátesszük a maradék káposztát, maradék pörköltalappal meglocsoljuk, azután tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3767
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsvári sajtos rakott káposzta
Salamon Csilla 1202 recept

Családom egyik kedvenc étele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek