r
Nosalty Logó

Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
adag
Sütés
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 1103 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 4411 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Összesen 188 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1103 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2688 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 4411 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Elkészítés

A nyúlgerinchez

  1. A nyúlgerincet megmossuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, majd kis vágásokat ejtünk rajta, és bele dörzsöljük a kakukkfű leveleit. Hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. Közben félbevágjuk a burgonyákat, és egy kisebb kanállal kiszedjük a belsejüket, majd cseppentünk bele egy kis olívaolajat.
  3. A nyúlgerincet kivajazott tepsiben 130-140 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beledobjuk a póréhagymát, 10 mp-ig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1,5-2 percig sütjük. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a tejfölt, majd a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a burgonyákba töltjük.
  5. A burgonyákat kiolajozott tepsibe tesszük, és berakjuk a nyúl mellé. A hőfokot 160 °C-ra emeljük, és további 10 percig sütjük, ezalatt a nyulat gyakran locsolgatjuk fehérborral.
  6. Egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tormával, sóval, borssal, pár csepp fehérborral ízesítjük, és további 2 percig a tűzön hagyjuk.
  7. Tálaláskor a burgonyát és a nyulat egymás mellé helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 28818
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Klasszikus jellegű, francia ihletésű étel. Az egyik kedvencem, öt évvel ezelőtt találtam ki, amikor a Berlini Magyar Nagykövetség gálavacsoráját készítettem elő. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az újszerű és különleges ételeket. Ráadásul a nyúlhús az egyik legegészségesebb húsfajta, amit itthon kapni lehet.

Hozzászólások (7)

Olaszné Anci

Kedves Hampuk Zsolt! A tálalás a recept csodálatos! Elmentve! A közeljöv?ben lesz nyúlhúsom és kipróbálom. Üdv: Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Igazán örülünk, hogy egy profi is megtiszteli a csapatunkat!:)) Köszönjük a színvonalas receptet, és reméljük kitartasz mellettünk, így segítesz fejleszteni a sütés-f?zési próbálkozásainkat! Isten hozott! a legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Örülök, hogy egy ilyen jó csapat legújabb tagja lehetek.

Törölt felhasználó

Köszönöm, igyekszem minél több hasznos tippet megosztani Veletek, amit az eddigi munkáim alatt összegy?jtöttem! Egyet elárulok, én is a rántottával kezdtem a tanulást, egy kis kitartással és odafigyeléssel, remek finomságokat készíthetünk!:) Jó f?zést Nektek!

bokine

Kedves Zsolt! Igazán örülök, hogy egy mester szakács került közénk. Várjuk a sok ízletes ételek receptjeit, hozzászólásaidat és észrevételeidet. Gratulálok az els? receptedhez, mármint itt az oldalon az els?:)) Üdv: Bokros Erika

Boribon

Wow! Ez valoban profizmus! Varjuk a tobbi gyonyoru finomsagot! Koszonjuk!

Takibácsi

Kedves Zsolt! Elkészítettem az ételt, ízeiben fantasztikus volt, köszönöm! Valahogy azonban sikerült egy kicsit kiszárítanom a húst és még nem jöttem rá mit?l, mert mindenben követtem a receptet. Majd még kísérletezem vele, hátha meglesz a hiba :)

Törölt felhasználó

Nem sült meg a nyúl, pedig a recept szerint készítettem...Úgyhogy végül a serpeny?ben kötött ki...

Hozzávalók

A nyúlgerinchez

A töltött burgonyához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek