adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
545
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1089
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 275.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
545
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.9 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2142.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1330 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 551.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 856 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1089
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kakukkfű levélkéit letépkedjük. A zsályaleveleket felvagdaljuk. A zöldfűszereket kevés só hozzáadásával mozsárban összetörjük. Adunk hozzá egy kevés olajat.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A szárazra törölt nyúlcombokat a fűszeres-olajos keverékkel jól átdörzsöljük, még tekerünk rá egy kevés borsot is.
- Egy fedeles tepsibe öntünk 2-3 evőkanál olajat, elhelyezzük a tepsiben a nyúlcombokat. Köré szórjuk a fokhagyma-gerezdeket héjastól, nem kell őket megpucolni.
- Még két-három ágacska kakukkfüvet rakunk a tepsibe, öntünk bele egy kevés rozét (az sose árt), rárakjuk a fedőt (vagy ennek hiányában alufóliát rakunk a tepsire).
- Az előmelegített sütőben kb. 45-60 percig sütjük. Közben nem árt ellenőrizni, van-e elég szaft alatta (ha nem, jöhet a rozé), elég puha-e.
- Krumplipürével tálaltam, amibe a krumpli mellett főztem egy szép nagy paszternákot is, így izgalmasabb íze volt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 116
- Össznézettség: 5818
- Feltöltés dátuma: 2021. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Nagyon szeretjük a nyúlhúst, amikor csak látok, vásárolok combot, gerincet, bármit.