Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini kakaós csiga Habcsók Mézi konyhájából

Mini kakaós csiga Habcsók Mézi konyhájából
Mini kakaós csiga Habcsók Mézi konyhájából
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tésztaalap nagyon sokféleképpen használható, akár feltekerve csiga vagy négyzetekre vágva, kis papucs alakban is, sőt háromszögekre vágva, betöltve, feltekerve croissant is készíthető belőle. Kicsit macerásnak tűnhet a tészta elkészítése, de lépésről lépésre megmutatom nektek a blogomon, hogy könnyebb legyen elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve.
  2. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és a nagyobb mennyiségű margarint kivéve, gyúrjuk össze egy labdává az összes tészta hozzávalót, az élesztős tejjel együtt.
  3. Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet, celofánnal lefedve, vagy egy tároló dobozban, hogy ne száradjon ki. Majd egy késsel vágjuk egy X alakot bele a labdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, s kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
  4. Ide a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarinunkat, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtjuk, így becsomagoljuk a zsiradékot. Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), majd nyújtsuk mi újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét behajtani, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
  5. Utána a nyújtást megismételjük, és hajtogatunk még egy 3 rétegeset, és kinyújtjuk utoljára.
  6. Ezután lehet felhasználni a tésztánkat, amit rendkívül sokféleképpen, édes és sós süteményekhez is alkalmazható. A kakaós csiga az egyik legegyszerűbb módja, amikor is nyújtás után ráfröcskölünk egy kis vizet, megszórjuk cukorral kevert kakaóporral, feltekerjük, és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
  7. Lisztezett, sütőpapíros lemezre helyezzük őket, és 200 fokon sütjük 12 percig nagyjából, aranybarna lesz a tészta.
  8. Porcukorszórással vagy anélkül tálaljuk. Ebből az adagból olyan 4 sütet jön ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós csigák, blundel tészta, kakaós tekercsek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
friss élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
porcukor 5 dkg
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 10 dkg
margarin 3 dkg
1 dkg
tojássárgája 2 db
víz 4 teáskanál
cukor 12 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 12 ek
margarin 27 dkg