Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós és fahéjas csigák

Kakaós és fahéjas csigák
Kakaós és fahéjas csigák
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két táborra szakad kiscsaládunk, ha választanunk kell. Én kategorikusan fahéj párti vagyok, az uramé az összes kakaós. Egy szem csemeténk még nem döntött, mindkettőt lelkesen majszolta.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Egy pohár lattéval mennyei!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatom a tejben, majd hozzáadom a cukrot, sót és vajat. Belekeverem a narancshéjat, az enyhén felvert tojást és kanalanként adagolom a lisztet. (Nem is szoktam mérni, hanem annyit teszek bele, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.) Robotgéppel 10 percig dagasztom. Kiolajozott tálba teszem, körbeforgatom, majd folpackkal letakarva hagyom 2 órát kelni (amíg duplájára nem nő).
  2. Olajjal vékonyan lekenem a pultot, ráborítom a tésztát. Téglalap alakúra nyújtom. Mivel én úgy szeretem, hogy sok fahéj legyen benne, elég vékonyra szoktam nyújtani (kb 3-5 mm).
  3. Megszórom az egyik felét fahéjas, a másik felét kakaós cukorral. Óvatosan feltekerem.
  4. Nem szeretem, ha sok szóródik ki, ezért hagyom a tekercset állni (hogy egy kicsit beleolvadjon a tésztába a cukor). Közben kibélelek egy nagy tepsit sütőpapírral.
  5. Másfél-két centi széles csigákat vágok a tekercsből, egymástól egyenletes távolságra helyezem őket a tepsin. Lefedem őket folpackkal.
  6. Kb. másfél órát hagyom kelni, ha összenőnek sem baj, sőt, annál jobb. Mikor sütésre késznek tűnnek beteszem őket a hűtőbe egy éjszakára. (Akár meg is lehet sütni, de én mindig reggelire készítem)
  7. Reggel első dolgom, hogy 180 fokra előmelegítsem a sütőt és kivegyem a csigákat a hűtőből. Kb. 20-25 perc alatt sülnek meg, addigra mindenki felébred az illatokra és izgatottam várja a reggelit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 726
elküldve: 5
receptkönyvben: 455
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-05-03 12:55

hat en ma megcsinaltam meg varom h keljen, de egy nagyon lagy ragacsos tesztat kaptam pedig mindenbol az eloirt mennyiseget tettem, sot az eloirt liszt mennyiseget is rendesen meghaladtam, megtoltottem de szeletelni nem tudom ezert kalacsformaba hagytam, segitsetek mit tevedhettem, koszi szepen, Andrea

501
cukor 6.5 ek
1 tk
vaj 80 g
tojás 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
finomliszt 450 g
instant élesztő 1 tasak
tej 300 ml
fahéj 1.5 ek
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
cukor 6 ek