r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas csiga

sodrofa
Kakaós és fahéjas csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

900
Kalória
17.1g
Fehérje
130.5g
Szénhidrát
36g
Zsír
35.3g
Víz
217.3g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fahéjas töltelék

Kakaós csiga

Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7553.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    4182 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    783.1 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1776 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 5401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Öntsük a tejet, a tojássárgáját és az egész tojást a dagasztógépbe (dagasztófejet használjunk) és dolgozzuk össze alacsony fokozaton, amíg az élesztő fel nem oldódik.
  2. Adjuk hozzá a száraz összetevőket; a lisztet, a cukrot, a sót és dolgozzuk össze közepes sebességen. Amikor puha tésztává kezd alakulni, dolgozzuk tovább alacsonyabb fokozaton és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kockára vágott vajat, majd ismét nagyobb sebességre kapcsolhatjuk, de győződjünk meg róla, hogy a tészta összeszedi az összes vajat.
  3. Ha nem, csak állítsuk le a gépet és kaparjuk le a vajat a tál oldaláról. Az összes vajat bele kell dagasztani a tésztába. A dagasztás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A dagasztás végére a tésztának sima bársonyos, nem pedig ragadós állaga kell, hogy legyen.
  4. Tegyük ki a tésztát lisztezett felületre és gömbölyítsük fel. Fedjük le egy tállal vagy konyharuhával és hagyjuk 1 órán át kelni, amíg duplájára nem dagad.
  5. Miután a tészta duplájára kelt, vegyünk elő egy sodrófát és nyújtsuk ki, hogy kb. 3 mm vastag téglalapot kapjunk és osszuk fel 2 egyenlő részre.
  6. Miután megszórtuk a fahéjjal és a kakaóporral, tekerjük fel a tésztákat szorosan, majd vágjuk kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre. Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg olvasztott vajjal, majd pihentessük még 20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.
  7. Süssük a csigákat kb. 25-30 percig és még melegen kenjük meg a tetejüket cukros langyos tejjel, mert az megakadályozza, hogy kiszáradjanak és szép fényt is ad nekik. Hintsük meg leheletnyi porcukorral és kóstolásra fel!

Fahéjas töltelék

  1. Ecset segítségével minden téglalapot kenjünk meg olvasztott vajjal, de hagyjunk kb. 3 cm üres részt a tészta alján, hogy amikor feltekerjük össze tudjon tapadni a tészta.
  2. Szórjuk meg az egyik téglalapot barna cukorral és fahéjjal.

Kakaós csiga

  1. Ecset segítségével minden téglalapot kenjünk meg olvasztott vajjal, de hagyjunk kb. 3 cm üres részt a tészta alján, hogy amikor feltekerjük össze tudjon tapadni a tészta.
  2. Szórjuk meg az egyik téglalapot barna cukorral és kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...