r
Nosalty Logó

Juhtúróval rakott burgonya másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Juhtúróval rakott burgonya másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 914 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2740 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 914 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    2239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 2740 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy hőálló edényt kivajazunk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk. A kolozsvári szalonnát kisebb darabokra szeljük.
  2. A tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, szalonna, juhtúró és a kolbász. Így folytatjuk, amíg van hozzávalónk.
  3. A sort a burgonya zárja be, aminek tetejére főzőtejszínnel kevert tejföl kerül. Borsozzuk, kevés fűszerpaprikával, ételízesítővel díszítjük. 200 C fokon megsütjük. Melegen tálaljuk savanyúsággal. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 316
  • Össznézettség: 299
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Annyira jó ízt ad neki a burgonyák közt meglapuló juhtúró, és a kolozsvári szalonna, főleg ha még kis savanyúságot is falatozunk hozzá, egy tökéletes egytálételt kapunk!! :-)))

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek